ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Τρία σημάδια ότι πρέπει να γυμνάζεστε περισσότερο

0

Τα οφέλη της γυμναστικής για τη σωματική και την ψυχική υγεία είναι πολλαπλά και δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολλές ώρες την ημέρα για να τα απολαύσετε.

Παρακάτω θα δείτε μερικά σημάδια ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερη δραστηριότητα μέσα στην ημέρα.

1. Νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι

Εάν το αίσθημα εξάντλησης παραμένει ακόμη κι όταν έχετε κοιμηθεί αρκετά, ίσως αυτό που χρειάζεστε είναι ένας περίπατος. Μπορεί να ακούγεται αντιπαραγωγικό, ωστόσο μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια δείχνει ότι μόλις 20 λεπτά ήπιας αεροβικής άσκησης τρεις φορές την εβδομάδα αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας κατά 20%, χάρη στη θετική επίδραση που έχει η άσκηση στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

2. Πονάτε χωρίς προφανή αιτία

Σίγουρα σας έχει τύχει κάποια στιγμή να ξυπνήσετε και να πονάτε στη μέση, στο γόνατο ή στον ώμο χωρίς να έχετε χτυπήσει. Θα πρέπει να αποφύγετε την έντονη γυμναστική ή τις ασκήσεις που θα επιβαρύνουν το σημείο που πονάτε, όμως ένας περίπατος ή κάποια άλλη μορφή ήπιας άσκησης θα ενεργοποιήσει τους μυς, θα χαλαρώσει τις αρθρώσεις και θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος ώστε να υποχωρήσει ο πόνος.

3. Αντιμετωπίζετε έντονο στρες

Το περπάτημα, το τρέξιμο ή οι ασκήσεις με βάρη για 20-30 λεπτά, 3-4 φορές την εβδομάδα, μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα του στρες. Συνοδεύστε τη γυμναστική σας με μουσική για καλύτερα αποτελέσματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ