ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαιρινή γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

0

Την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια γιορτή του πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη 30 Αυγούστου το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), το οποίο συμμετέχει στην υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για ωφελούμενες μητέρες» της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, υπό την εποπτεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ρεθύμνης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ). Σκοπός του Κ.Δ.Α.Π. είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών ηλικίας 6-12 ετών εκτός σχολικού ωραρίου και η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, αλλά και η εξυπηρέτηση των γονέων. Τα παιδιά απολαμβάνουν ευχάριστες στιγμές με δημιουργικές δραστηριότητες και ομαδικές ή ατομικές δράσεις. Ανάμεσα σε άλλα, ο χορός, το θέατρο, η μουσική και οι κατασκευές τους δίνουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τη δημιουργικότητα τους, να βελτιώσουν τις εκφραστικές δυνατότητες τους και να ψυχαγωγηθούν. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στην κοινωνικοποίηση των παιδιών καθώς συναναστρέφονται καθημερινά με παιδιά διαφόρων ηλικιών. Τα βοηθά να ξεφύγουν από την απομόνωση του σύγχρονου τρόπου ζωής που θέλει τα παιδιά παθητικούς δέκτες της σύγχρονης τεχνολογίας που έχει εισβάλει σε κάθε σπίτι. Τέλος, στόχος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι να μπορούν τα παιδιά να συναντούν και να επικοινωνούν με τους φίλους τους σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Μετά από μία ακόμη δημιουργική χρονιά, το Κ.Δ.Α.Π. ολοκλήρωσε τη σχολική σεζόν 2016-2017 με την ετήσια εκδήλωσή του για να ανοίξει στη συνέχεια το νέο κύκλο δράσης του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. κ. Πέπη Μπιρλιράκη, το μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Επιτροπής των Κοινωνικών Δομών της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. κ. Ντίνος Φραγκάκος και οι γονείς και συγγενείς των παιδιών, οι οποίοι απόλαυσαν ένα διασκεδαστικό και πρωτότυπο πρόγραμμα γεμάτο χορό, μουσική και θέατρο που, με ιδιαίτερη φροντίδα και πολύ μεράκι, οργάνωσαν οι εκπαιδευτές του Κ.Δ.Α.Π. και υλοποίησαν τα παιδιά στην φιλόξενη σκηνή του Σπιτιού του Πολιτισμού. Στον θερμό χαιρετισμό της, η Πρόεδρος κ. Μπιρλιράκη υπογράμμισε τη σημασία της λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής για την πόλη μας που προσφέρει ένα δημιουργικό, επιμορφωτικό και ευχάριστο πρόγραμμα απασχόλησης για τα παιδιά του Δημοτικού και διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. ευχαρίστησε από καρδιάς το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. για τις υπηρεσίες τους, τους γονείς για την καλή συνεργασία καθ’ όλη την χρονιά και τα μικρά παιδιά για την εξαιρετική παρουσία τους και ευχήθηκε για μια νέα εξίσου δημιουργική και ευχάριστη χρονιά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ