ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες επικοινωνίας

0

Εδώ είναι μια γρήγορη λίστα με 5 διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε αυτή την εορταστική περίοδο για να υποστηρίξετε την ανάπτυξη της επικοινωνίας του παιδιού σας

Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο - αυτή η δραστηριότητα είναι εξαιρετική για την ανάπτυξη λεξιλογίου, καθώς μπορείτε να μιλήσετε για τα διαφορετικά στολίδια Χριστουγέννων που έχετε. Μπορείτε να διδάξετε περιγραφικές λέξεις (σχήμα, χρώμα κτλ). Είναι επίσης μια εξαιρετική δραστηριότητα αλληλουχίας που μιλάει για το τι κάνεις σε κάθε στάδιο στολίσματος του δέντρου. Από το “ξε-πακετάρισμα” των απαραίτητων πραγμάτων έως τη συναρμολόγηση του δέντρου μπορείτε να βρείτε πολλές ευκαιρίες για εποικοδομητική  επικοινωνία. Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λέξεις όπως "πρώτο, επόμενο, τελευταίο, πριν, μετά" , λέξεις χρονικής αλληλουχίας!

Λίστα αγορών – Βλέποντας τους καταλόγους των καταστημάτων μπορούμε να κόψουμε φωτογραφίες των παιχνιδιών που θέλει το παιδί και να κολλήσετε τις φωτογραφίες σε ένα κομμάτι χαρτί (κάνοντας ένα κολάζ) είναι μια όμορφη δραστηριότητα! Μπορείτε να κάνετε πρακτική κοπή και επικόλληση, καθώς και να μιλήσετε για όλα τα παιχνίδια που θέλει το παιδί και γιατί αρέσουν  στο παιδί. Μερικοί γονείς νιώθουν νευρικοί με αυτή τη δραστηριότητα επειδή αισθάνονται ότι αν το παιδί τους ζητήσει το παιχνίδι, τότε πρέπει να το αγοράσουν. Αλλά μπορείτε απλώς να εξηγήσετε ότι πρόκειται για μια "λίστα επιθυμιών" και ότι ο Άι Βασίλης (ή η μαμά και ο μπαμπάς, αν δεν έχετε Άι Βασίλη στο σπίτι σας) θα πάρει αυτό που εκείνος /η  θεωρεί καλύτερο.

Τραγουδώντας τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα - δεν συνειδητοποιείτε πόσες νέες και διαφορετικές λέξεις είναι στα τραγούδια των Χριστουγέννων μέχρι να αρχίσετε να τα τραγουδάτε. Πραγματικά! Ποια άλλη εποχή του χρόνου θα μιλήσει το παιδί σας για ένα "έλκηθρο " ή ότι υπήρχαν "χιόνια στο καμπαναριό"; Ακόμη είναι εξαιρετικό ότι μπορείτε να τραγουδήσετε τόσο γρήγορα ή αργά θέλετε. Τι καλύτερο για παιδιά που έχουν ελλείψεις άρθρωσης ή άλλες διαταραχές, να τραγουδάνε σιγά-σιγά τα τραγούδια που θα τους βοηθήσουν να παράγουν τους ήχους στόχους με μεγαλύτερη επιτυχία; Επίσης, το τραγούδι βοηθάει στη δημιουργία ενός ρυθμού που είναι εξαιρετικός για τα παιδιά με δυσκολίες στην ομιλία.

Γράφοντας γράμμα στον Άι Βασίλη - μια τέλεια δραστηριότητα για να εξασκήσετε τη δημιουργία ολοκληρωμένων προτάσεων με σωστή χρήση του λεξιλογίου, της γραμματικής και της σύνταξης. Μπορείτε να το κάνετε αυτό γραπτώς αν το παιδί είναι αρκετά μεγάλο (σπουδαίο για να ασκεί ορθογραφία) ή αν το παιδί σας είναι μικρό εσείς μπορείτε ακόμα να εστιάσετε σε αυτές τις δεξιότητες κάνοντας το παιδί σας προφορικά να σας πει τι θέλει να γράψει και μπορείτε χρησιμοποιήστε μοντελοποίηση και αναδιατύπωση για να δείξετε πώς να δημιουργήσετε πλήρεις προτάσεις. Επιπλέον, είναι τόσο διασκεδαστικό να τα παρακολουθήσετε, καθώς μιλάνε για τα πράγματα που ελπίζουν ότι ο Άι Βασίλης θα τους φέρει!

Χριστουγεννιάτικα Φώτα - ανάλογα με τις ευκαιρίες που έχετε στην περιοχή σας, ίσως μπορείτε να πάτε σε μια φωτεινή γειτονιά που έχει πολλά διαφορετικά είδη φώτων και απεικονίσεων Χριστουγέννων. Τι έχει να κάνει αυτό με τη γλώσσα; Σκεφτείτε για όλα τα διαφορετικά επίθετα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν μιλάτε για στολισμούς με τα φώτα (φωτεινό, όμορφο, πολύχρωμο, απλό, τεράστιο, κλπ.) Καθώς και το υπέροχο λεξιλόγιο όταν αναζητάτε και ονομάζετε Χριστουγεννιάτικες εικόνες που βλέπετε!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!

Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο [email protected] ή στο 693 60 60070

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ