ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

3 νέα Projects Πολιτικής Παραγωγής παρουσίασαν στο Ρέθυμνο οι PES Crete PoliticalRevolution

0

Την έναρξη τριών νέων projects πολιτικής παραγωγής μέσα από ένα πρωτοποριακό συμμετοχικό μοντέλο ανακοίνωσε το Σάββατο από το Ρέθυμνο ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα κ. Θοδωρής Δουλουμπέκης ο οποίος στη σύντομη εισήγησή του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Θέλουμε και θα αλλάξουμε τον τρόπο πολιτικής παραγωγής. Θα φέρουμε μια πολιτική επανάσταση. Ο σχεδιασμός της πολιτικής πρέπει να σταματήσει να γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες κι από μικρές ελιτ που θεωρούν ότι κατέχουν την απόλυτη σοφία. Στα νέα μας projects εμπιστευόμαστε τους νέους και τους δίνουμε την ευκαιρία να γίνουν από πολιτικοί καταναλωτές που τους θέλει η κομματική γραφειοκρατία, πολιτικοί παραγωγοί όπως επιτάσσει  η εποχή και η κοινωνία. Ξέρουμε ότι κανείς δε θα μας προσφέρει τίποτα περισσότερο από όσα θα διεκδικήσουμε και γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε αυτό το νέο συμμετοχικό μοντέλο παραγωγής και γι αυτό ζητάμε από όλους τους προοδευτικούς πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, να ενταχθούν στις ομάδες πολιτικών παραγωγών που ετοιμάζουμε.»

Τα τρία πρώτα projects (στα οποία μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει ακόμη κι εξ αποστάσεως – βρείτε πληροφορίες εδώ )που παρουσιάστηκαν από τους συντονιστές τους και θα διαρκέσουν για έξι μήνες είναι

  • Το Πανεπιστήμιο 2020 με συντονιστές τους Βαγγελιώ Κουνδουράκη, Μανώλη Πωλιουδάκη και Φωτεινη Στέρπη
  • Τα εργασιακά δικαιώματα στην εκπαίδευση με συντονιστές τους Γιάννη Μαρινάτο και Κώστα Πετκόπουλο
  • Ο εκδημοκρατισμός της Ευρωζώνης με συντονιστές τους Μάνο Ανθουλάκη και Δημήτρη Κληρονόμο

Κατά τις εισηγήσεις τους οι συντονιστές δήλωσαν μεταξύ άλλων

Μάνος Ανθουλάκης: «Με τον εκδημοκρατισμό της ευρωζώνης έχουμε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναθερμάνουμε τη σχέση του πολίτη με την Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό εγχείρημα οφείλει να επιστρέψει στην γενετησία του μορφή.»

Φωτεινή Στέρπη, Βαγγελιώ Κουνδουράκη: «Το Πανεπιστήμιο του 2020 είναι μια καινοτόμος Πρωτοβουλία αλλαγής μέσα από την οποία θα εξετάσουμε τα σταδία της εισαγωγής, της διαδικασίας φοίτησης και της ολοκλήρωσης των σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα προσπαθήσουμε δίνοντας λόγο στους νέους να απομονώσουμε τις αδυναμίες και τα υπάρχοντα προβλήματα που έρχονται αντιμέτωποι οι ίδιοι και όλοι μαζί να σχηματοποιήσουμε κάποιες προτάσεις αλλαγής.»

Μανώλης Πωλιουδάκης: «Σπουδές εξ αποστάσεως! Μια γέφυρα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση για πολύ περισσότερους χωρίς δεσμεύσεις τοπικού ή οικονομικού πλαισίου, ώστε πλήθος νέων ανθρώπων να διεκδικήσουν πανεπιστημιακές σπουδές και προοπτικές μιας ποιοτικότερης εργασίας και ζωής.»

Κώστας Πετκόπουλος: «Σε μια εποχή που οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους και δικαιώματα καταπατώνται στο όνομα του μνημονίου, είναι καιρός να θυμηθούμε ότι όλα είναι πολιτική και να αρχίσουμε να διαχωρίζουμε το εφικτό και το αληθές, από το ψέμα και το μύθο! Υπάρχουν δρόμοι και επιλογές στην πολιτική όταν υπάρχει η βούληση να λύσει κάνεις τα προβλήματα. Αυτό προτείνουμε εμείς στην εκπαίδευση.»

Την εκδήλωση παρουσίασε και σχολίασε με εξαιρετικό τρόπο ο δημοσιογράφος των παραπολιτικών Κρήτης Παντελής Σπυριδάκης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ