ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ρέθυμνο

0

Για μα ακόμα χρονιά οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ του Ρεθύμνου ετοιμάζουν το μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Φέτος τα μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχουν σύνθημα : « Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!» (Μ.Θερβάντες)

Η Τομεακή Οργάνωση Ρεθύμνου της ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές που από την αρχή της χρονιάς, βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες για ένα καλύτερο σχολείο, που προβληματίζονται, ονειρεύονται και δεν δέχονται την αδικία. Καλούμε τους μαθητές που όλο το προηγούμενο διάστημα οργάνωσαν τον αγώνα για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει. Που εξοργίζονται με τις εικόνες της φρίκης από τους πολέμους που δολοφονούν λαούς για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών. Οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με σκοπό να ανοίξει η συζήτηση και ο προβληματισμός μέσα στα σχολεία για μια σειρά ζητήματα που αφορούν την ζωή των μαθητών.

Καλούμε κάθε μαθητή του Νομού μας να συμμετέχει στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του, να μάθει από πρώτο χέρι τις θέσεις της ΚΝΕ.

Έλα και εσύ στις 21 Απρίλη στην πλατεία Μικρασιατών. Έναρξη φεστιβάλ 6.30 μ.μ

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Επιδαπέδιο παιχνίδι ενάντια στον  πόλεμο για τους μαθητές του γυμνασίου.

Στέκι κατά των ναρκωτικών. Quizdom  : «μη ναρκώνεις το μυαλό και τη ζωή σου, πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά» με μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ

Παρουσίαση Project «το δικαίωμα μας στον δωρεάν αθλητισμό» από μαθητές του 1ου και 3ου γυμνασίου

Αφιέρωμα ενάντια στον φασισμό «εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο…τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο» με κρητική μουσική από μαθητές 1ου και 2ου ΕΠΑΛ

Κεντρική συζήτηση-Άκου τι είπαν : το να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη

Κρητικό γλέντι και παραδοσιακοί χοροί . Μαθητές 1ου 2ου ΕΠΑΛ 2ου Λυκείου, 4ου γυμνασίου

Μαθητικά Συγκροτήματα από το 4ο Γυμνάσιο και 1ο ΕΠΑΛ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ