ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου: Σημαντική επιτυχία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις εκλογές

0

Σημαντική επιτυχία σημείωσε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, στις εκλογές του ΕΚ Ρεθύμνου. Ενώ με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΠΑΜΕ στα σωματεία είχε εκλεγεί του 17,7% των αντιπροσώπων και όλοι οι υπόλοιποι με τα ψηφοδέλτια του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), στις εκλογές του ΕΚ, το 25% αυτών των αντιπροσώπων στήριξε το Ψ/Δ της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) δίνοντας της την δυνατότητα, τη μία έδρα που είχε στο ΔΣ του ΕΚΡ να τις κάνει 2 και μάλιστα να χάσει την τρίτη έδρα σε κλήρωση, δεδομένου ότι είχε τα ίδια υπόλοιπα με το βασικό ψηφοδέλτιο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).

Αν τέτοιες διαφοροποιήσεις σημειώνονται σε επίπεδο εκλεγμένων και «κοκκινισμένων», αντιπροσώπων αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της δυσαρέσκειας και της χρεοκοπίας του εργοδοτικού συνδικαλισμού στους απλούς εργαζομένους, συνδικαλισμένους και μη.

Στην πραγματικότητα η έκταση της καταδίκης είναι μεγαλύτερη και οι κίνδυνοι, οι δυνάμεις τις εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα να καταγράψουν  πανωλεθρία, ήταν και πριν τις εκλογές ορατοί.

Ακριβώς για αυτό το λόγο, ενώ σύσσωμος ο εργοδοτικός συνδικαλισμός αλυσοδένει τους εργαζομένους (αποχή από τους χώρους εργασίας, κάλυψη απολύσεων στο ΒΙΟ και αλλού, υπογραφή μειώσεων ξενοδοχοϋπαλλήλων , ιδιωτικών υπαλλήλων κ.α.) οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι τώρα κατέβαιναν μαζί με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, επέλεξαν να κατεβάσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, μόνο και μόνο για να λοξοδρομήσουν σε ακίνδυνα κανάλια ένα μέρος της διαγραφόμενης καταδίκης τους.

Το ΠΑΜΕ με απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών και των εμποδίων που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, στην πολιτική της χειραφέτηση από το κεφάλαιο και τους υποστηριχτές του, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για να ανατρέψει τον εργασιακό μεσαίωνα που παγιώνουν. Έχοντας συναίσθηση αυτών των δυσκολιών, ταυτόχρονα δείχνει τις χειροπιαστές δυνατότητες που έχει η εργατική τάξη, αν πιστέψει στον εαυτό της, και την δύναμη που κρύβει μέσα της αν οργανωθεί και αντεπιτεθεί.

Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ, ευχαριστεί θερμά τους αντιπροσώπους που το εμπιστευτήκαν και τους καλεί να βοηθήσουν όχι μόνο με την ψήφο τους αλλά και με την δράση τους στην χειραφέτηση του εργατικού κινήματος από την μεγαλοεργοδοσία και την εργατική αριστοκρατία, στην γρήγορη ανασύνταξή του. Να γίνουν τα συνδικάτα μαζικά, ζωντανά. Να γίνουν όργανα στα χέρια των εργαζομένων για να περάσουν στην αντεπίθεση.

Δεσμεύεται ότι οι έδρες που του εμπιστεύτηκαν στην διοίκηση του ΕΚΡ, θα αξιοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ