ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον βοηθό και τον αναπληρωτή βοηθό ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

0

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, συνάντησε χτες, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, κ. James C. O’Brien και τoν Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, κ. Joshua R. Huck.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινής ασφάλειας και περιφερειακής σταθερότητας, ενώ υπογραμμίστηκε η στρατηγική σημασία της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αναβαθμισμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ μοιράζονται ίδιες αξίες όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, και εξέφρασε την ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του 5ου Γύρου Στρατηγικού Διαλόγου, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο, όπου ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να ενισχυθεί η διμερής αποτελεσματική συνεργασία.

Τέλος, τόνισε ότι η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και έναν από τους σημαντικότερους συμμάχους και εταίρους των ΗΠΑ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ