ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι Θέσεις του Συνδυασμού «Μαζί για την Αλλαγή» για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου

0

Με γνώση, υπομονή και προπαντός σεβασμό έτσι ώστε μαζί με τους ίδιους τους πολίτες να προχωρήσουμε στην αναμόρφωση και ουσιαστικά στην επανεκκίνηση του σχεδιασμού για το Ρέθυμνο συμμετέχουμε στη δημόσια συζήτηση με κορωνίδα τη δημοκρατική μας συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο. Σε αυτή την κατεύθυνση τοποθετηθήκαμε  επι του συνόλου των θεμάτων και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Οκτωβρίου 2024.

Προ Ημερήσιας

  • Αναδείξαμε την ανάγκη να δοθούν συγχαρητήρια σε όσους διοργάνωσαν συμμετείχαν, και αγωνίσθηκαν στο SOCCA CHAMPIONS LEAGUE και AEGEAN CUP, μία διοργάνωση που έφερε και πάλι το Ρέθυμνο ψηλά. Η τοποθέτηση των κερκίδων ήταν η ευχάριστη έκπληξη  που παρακολουθούν τα αθλητικά δρώμενα τόσο που προτείνουν να σκεφτούμε τη διατήρηση τους κατά το χρονικό διάστημα των χρονών διεξαγωγής της  διοργάνωσης στο Ρέθυμνο.

Εκκρεμεί ακόμα το ζήτημα για τους 14 σχολικούς  νοσηλευτές που ξανακάναμε συζήτηση σε προηγούμενο συμβούλιο για τα στα σχολεία και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν θέματα παιδικού διαβήτη και αλλεργιών. Πρέπει να μεριμνήσουμε πιέζοντας για την αποκατάσταση της ανάγκης αυτής.

  • Προχωρήσαμε στην έγκριση της Έκθεσης Πεπραγμένων της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ρεθύμνης - Α΄ Εξαμήνου 2024 - με δεδομένο ότι πάντα οι αποφάσεις της παράταξης μας έχουν ληφθεί με γνώμονα το κοινό καλό των πολιτών ,την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την ορθή λειτουργιά του Δήμου. Με αυτό το σκεπτικό θα συνεχίσουμε να αποφασίζουμε και να τα προασπιζόμαστε. Ψηφίσαμε  την έκθεση πεπραγμένων, εντοπίζοντας ωστόσο δυσλειτουργία μόνο στα θέματα που έρχονται για συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης που δεν προλαβαίνουμε να τα μελετήσουμε όπως πρέπει. Επίσης εντοπίζεται δυσλειτουργία  στη σύνταξη αποφάσεων της επιτροπής δηλαδή να διατυπώνονται οι επιφυλάξεις και υποδείξεις που εκφράζουμε και όχι μόνο η  διαφωνία ή η συμφωνία μας.
  • Τοποθετηθήκαμε ως προς τη συστέγαση της τάξης υποδοχής του 8ου Δημ. Σχολείου Ρεθύμνης με το τμήμα του ολοήμερου του 14ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνης. Οι σχολικές δομές και οι ανάγκες που αντιμετωπίζουν είναι μεγάλες και ειδικά της προσχολικής ηλικίας. Είναι ένα μείζων θέμα συζήτησης και χρήζει αντιμετώπισης. Ταυτόχρονα το σχολείο έχει ήδη τμήμα ένταξης με παιδιά και εκπαιδευτικούς που λειτουργεί επίσημα χαρακτηρισμένο. Μέχρι την εκτόνωση του στο συγκεκριμένο σχολείο και νηπιαγωγείο εφόσον δεν παρακωλύονται λειτουργίες και οι διεύθυνση του σχολείου συμφωνούν με  συστέγαση δεν υπάρχει αντίρρηση από πλευράς μας ώστε να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συστέγαση της τάξης υποδοχής του 8ΟΥ Δημ Σχολείου Ρεθύμνης με το τμήμα του ολοήμερου του 14ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνης τις ώρες της εισήγησης. Παράλληλα,  ο Δήμος και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας θα κινήσουν τις διαδικασίες λειτουργίας επίσημα παράλληλης στήριξης για το 14ο νηπιαγωγείο ώστε τα επόμενα χρόνια να προβεί ο Δήμος σε αγορά οικίσκου νέου στον προαύλιο χώρο ή να εξευρεθεί χώρος αλλού.
  • Ψηφίσαμε θετικά για τον καθορισμό της ωριαίας αμοιβής των επιμορφωτών των Εικαστικών Εργαστηρίων και τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ωρών απασχόλησης των επιμορφωτών για όλο το χρονικό διάστημα των συμβάσεων που θα συναφθούν.

Εντός ημερησίας

Μεταξύ άλλων:

  • Καταψηφίσαμε την επαναλαμβανομένη αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Ρεθύμνης οικ. έτους 2024 παρότι κατανοούμε τις ανάγκες,  με δεδομένο ότι δεν έχουμε ψηφίσει τον κεντρικό κορμό διότι θεωρούσαμε ότι δεν ήταν ρεαλιστικός και θα επέλθουν πολλαπλές αναμορφώσεις όπως και έγινε.
  • Ψηφίσαμε θετικά ως προς τη λήψη απόφασης καθορισμού του ελάχιστου περιεχομένου της προκήρυξης για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Ρεθύμνης καθώς αποτελεί ένα θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και Δήμου και αποσκοπεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, ορθής εφαρμογής των νόμων, στη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αρά διευκολύνει πολίτη και Δήμο στην ορθότερη λειτουργία του συστήματος και πιστεύουμε στην ύπαρξη του αποτελεσματικά.
  • Εγκρίναμε χορήγηση παράτασης συνολικής προθεσμίας για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης για τη «Μελέτη Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου» Ο ανάδοχος υπέβαλλε εμπρόθεσμα και σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το 1ο στάδιο της εκπονούμενης μελέτης .Παρατηρήθηκε καθυστέρηση (μεγαλύτερη των 5 μηνών) για την απαιτούμενη έγκριση της υποβληθείσας προμελέτης από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Καθυστέρηση αναμένεται να παρατηρηθεί και στην έγκριση των επομένων. Επίσης είναι άγνωστος ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την έκδοση της οικοδομικής άδειας από την Υπηρεσία Δόμησης.
  • Αν και μόλις προχθές πανηγυρίσαμε την κατασκευή του αρχαιολογικού μουσείου εντούτοις  από τις 9  Σεπτεμβρίου μας έχουν ενημερώσει ότι καθυστερούν οι εγκρίσεις ,έρχεται στο συμβούλιο μας τώρα η χορήγηση παράτασης συνολικής προθεσμίας ενός έτους περίπου μέχρι 11/2025 .Ας ελπίσουμε να περπατήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων  μιας και το Ρέθυμνο θέλει το αρχαιολογικό μουσεία του.
  • Ως προς την έγκριση μετάθεσης του χρόνου παράδοσης της υπ. αρ. 13942/13-04-2023 σύμβασης που αφορά την προμήθεια: «Προμήθεια ταρτάν για το Δ.Α.Κ. Γάλλου» με δεδομένο ότι είναι το μοναδικό στάδιο προπονητικού χαρακτήρα στο νόμο Ρεθύμνης και η αναγκαιότητα να διαμορφωθεί σωστά προέχει όλων. Επίσης πολλά παιδιά αθλούνταν και έχουν αναγκαστεί να μεταφέρουν τις προπονήσεις στο κέντρο της πόλης με τους γονείς πολλών να διαμαρτύρονται. Η επαγρύπνηση όλων ας είναι εντονότερη. Τέλος στο Στάδιο του Γάλλου πολλά εκκρεμούν να γίνουν από μεριά συντήρησης χωρίς να αμφιβάλλει κάνεις ότι από την προτέρα του μορφή πριν από ένα χρόνο έχουν σημειωθεί βήματα βελτίωσης σε συντηρήσεις όμως πολλά υπολείπονται όπως τα σίδερα στο στέγαστρο ,οι σκουριασμένοι προβολείς και μάλιστα μερικοί σε κακή κατάσταση έδρασης ,οι στατικές αποκαλύψεις του οπλισμού σε σημεία σε υποστυλώματα κλπ.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ