ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επιστροφή 16,1 εκατ. ευρώ στους Έλληνες αγρότες από το ταμείο κρίσεων της ΕΕ

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε σχετικό Κανονισμό με τον οποίο στην Ελλάδα θα διατεθούν 16.182.344 ευρώ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από το αποθεματικό ταμείο της ΕΕ για τη διαχείριση γεωργικών κρίσεων. Σύμφωνα με τον Κανονισμό, θα επιστραφεί το συνολικό ποσό των 433 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους παραγωγούς των κρατών-μελών, όπου επιβλήθηκε δημοσιονομική πειθαρχία για τις άμεσες ενισχύσεις το 2016.

Στις χώρες της ΕΕ δεν περιλαμβάνεται η Κροατία.

Η δημοσιονομική πειθαρχία εφαρμόστηκε για τη δημιουργία του αποθεματικού για κρίσεις στην αγροτική παραγωγή, ύψους 450,5 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως δεν χρησιμοποιήθηκε κατά το οικονομικό έτος 2017.

Όπως επισημαίνει η ΕΕ, παρά τα προβλήματα στον τομέα της γεωργίας κατά το προηγούμενο έτος, δεν χρησιμοποιήθηκαν τα κονδύλια που υπήρχαν στο αποθεματικό του ταμείου.

Πρόσθετα μέτρα στήριξης για ορισμένους τομείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα (όπως ο τομέας των οπωροκηπευτικών, του γαλακτοκομικού τομέα, κα.) χρηματοδοτήθηκαν από τον υπάρχοντα προϋπολογισμό του 2017.

Τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε κράτος μέλος μπορούν να επιστραφούν, όπως υπογραμμίζεται στον Κανονισμό, από την 1η Δεκεμβρίου 2017

Διαβάστε τον σχετικό Κανονισμό

[pdf-embedder url="/wp-content/uploads/2017/11/krisi_2197_2017.pdf"]

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ