ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Απόφαση αγώνα και συντονισμού των αγροτών

0

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ  «ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ»  ΠΟΥ:

Ø ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΑΣ.

Ø ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΜΑΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ.

Ø ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα,3 Μαρτίου 2021, μια πρώτη Γενική Συνέλευση των Αγροτών του Δυτικού Τομέα που   έκπληκτοι  διαπιστώνουν πως -στο όνομα της διαβόητης «πράσινης ανάπτυξης»-δε θα διαθέτουν πλέον το μικρό αγροτικό κλήρο(χωράφια, αμπέλια, ελιές, χειμαδιά κλπ) που κληρονόμησαν και με τον οποίο βιοπορίζοντα, γιατί, ουσιαστικά,  η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να τους καταργήσει(!)  τα κληρονομημένα δικαιώματα  της ιδιοκτησίας τους , αλλά και τη βασική πηγή του βιοπορισμού τους.


Ειδικότερα, η κυβέρνηση σπεύδει, με τον πιο κυνικό τρόπο-μέσα στις συνθήκες του μαζικού εγκλεισμού που επιβάλλει η εγκληματική υγειονομική της πολιτική-να εφαρμόσει τον πιο αντιδραστικό νόμο(4685/20), που συμπληρώνει και επιτείνει τον παλιότερο(4482/14),και με τον οποίο χαρακτηρίζει ως «Δασική Εκταση» όλη την αγροτική περιουσία, στο όνομα   τάχα της προστασίας των δασών!

Πρόκειται για μεγάλο εμπαιγμό  και λαϊκή παραπλάνηση, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που επιδιώκει είναι να χαρίσει στις πολυεθνικές την αγροτική γη, με στόχο να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες(!) και να αποσπάσουν τα παχυλά κονδύλια της Ε.Ε, η οποία επιδοτεί αυτήν την καταστροφική  για το περιβάλλον ενεργειακή  πολιτική. Επιπλέον, η κυβέρνηση δίδει και τη χαριστική βολή στους αγρότες, γιατί με το «εθνικό Κτηματολόγιο» που ακολουθεί, ουσιαστικά, στοχεύει να νομιμοποιήσει  την πλήρη κατάργηση όλων των πολύχρονων δικαιωμάτων ιδιοκτησίας που κληρονομικά έχουν.

Για την επέλαση μάλιστα στο μικρό αγροτικό κλήρο, η κυβέρνηση αξιοποιεί τους χάρτες του 1946(!), επιβεβαιώνοντας τις ιστορικές της ρίζες στις πιο σκοτεινές και μαύρες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας και τη σταθερή προσήλωσή της στην ίδια αντιδραστική πολιτική της καταστολής, της λαϊκής καταπίεσης και εξαθλίωσης.

Απέναντι σε αυτή την αντιδραστική πολιτική του ξεκληρίσματος της μικρής και μεσαίας αγροτιας, πολιτική που υπαγορεύεται από την Ε.Ε, το πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο, δηλώνουμε ότι θα δώσουμε ανυποχώρητα τη μάχη, μέχρι τη δικαίωσή μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ:

Ø ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Ø ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ.

Ø ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΕΙΤΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

Ø ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ.

·       ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΑΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (8 ΜΑΡΤΗ) ΚΑΙ ΩΡΑ 11π.μ ΣΤΟ κόμβο ΑΤΣΙΠΟΛΟΥΛΟΥ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ .

·       ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ