ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ψύχραιμα προσεγγίζει μέχρι τώρα τα θέματα ο Γεωργαντάς, ανοιχτή η υπόθεση αλλαγές στο υπουργείο, χωρίς υπομονή τα μπλόκα

0

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι παρά την πίεση που ασκούν αυτές τις μέρες οι καθοδηγητές των μπλόκων, ο νέος υπουργός αποφεύγει μεθοδικά οποιοδήποτε ραντεβού θα μπορούσε να τον εγκλωβίσει σε πρόωρες λύσεις, αφήνοντας τις όποιες επί μέρους επαφές επ’ αυτού στους υφυπουργούς και στις περιφερειακές αρχές. Η στάση αυτή έχει εκνευρίσει, είναι αλήθεια, ειδικά τους πρωταγωνιστές μπλόκο της Νίκαιας, που υπό διαφορετικές συνθήκες θεωρούσαν βέβαιη μια συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου πολύ νωρίτερα.

Πέρα από τη διαχείριση στο θέμα των μπλόκων, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Γεωργαντά να περιμένει αυτές τις μέρες μια σαφέστερη κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό για την ατζέντα που θα πρέπει να διαμορφώσει το υπουργείο, καθώς η πρώτη επίσκεψη στο Μαξίμου την περασμένη Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου δεν είχε το απαιτούμενο περιθώριο χρόνου για να αποκρυσταλλώσει τα ζητούμενα.

Ο Εθνικός Φάκελος για τη νέα ΚΑΠ, οι προσεγγίσεις στη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τη γεωργία, οι μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία του ΟΣΔΕ και στην ψηφιοποίηση γενικότερα της συναλλακτικής σχέσης των αγροτών με το υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ κ.α.), ο επαναπροσδιορισμός της λειτουργίας του συνεργατισμού και των επαφών με τις συλλογικές εκφάνσεις των αγροτών, είναι αυτά που φαίνεται να βάζει σε πρώτη προτεραιότητα το υπουργείο υπό την ηγεσία του κ. Γεωργαντά.

Στο Μαξίμου ξέρουν καλά ότι τον τελευταίο καιρό χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην υπόθεση αγροτική ανασυγκρότηση της χώρας και γνωρίζουν ακόμα καλύτερα πως με τα «μπαλώματα» που επέλεξε να ασκήσει πολιτική ο αποπεμφθείς, Σπήλιος Λιβανός, η κυβέρνηση κινδυνεύει να χάσει οριστικά την εμπιστοσύνη της στον αγροτικό κόσμο.

Ο κ. Γεωργαντάς δείχνει να έχει γνώση των ευθυνών του και να μην υποκύπτει εύκολα ούτε στη λογική του φύγε εσύ έλα εσύ. Προς το παρόν δείχνει να διατηρεί σε κρίσιμες θέσεις κάποια από τα στελέχη της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, όπως για παράδειγμα τον Γιώργο Κοντογιάννη ως επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του υπουργείου και να εξετάζει σε βάθος αν είναι επιβεβλημένο να κάνει κάποιες αλλαγές στις θέσεις των γενικών γραμματέων. Σε κάθε περίπτωση, το βάθος των παρεμβάσεων που θα κληθεί να κάνει στα μεγάλα θέματα, όπως αυτά προαναφέρθηκαν, είναι αυτό που θα καθορίσει και τις τελικές επιλογές στα πρόσωπα που θα κληθούν να στελεχώσουν τις κρίσιμες πολιτικές θέσεις.   

Συνάντηση του ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά με εκπροσώπους μπλόκων από τις Σέρρες

 

Συνάντηση με εκπροσώπους των μπλόκων Προμαχώνα και Λευκώνα Σερρών είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κυρία Χριστιάνα Καλογήρου και ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κ. Κώστας Μπαγινέτας.

Οι παραγωγοί του Νομού Σερρών έθεσαν στον ΥπΑΑΤ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία έχουν ενταθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ισχύουν και εντός των επομένων ημερών, με τις ΚΥΑ που θα εκδοθούν, θα υπάρξει εξειδίκευση των μέτρων, με στόχο να στηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πραγματικοί παραγωγοί.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι έλεγχοι στην αγορά για τις ελληνοποιήσεις θα συνεχιστούν συστηματικά και θα εντατικοποιηθούν.

Μετά από συζήτηση πλέον των δύο ωρών ο ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε προς τους δημοσιογράφους:

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει με πράξεις τους αγρότες μας. Όπως στάθηκε στο πλευρό τους για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών, έτσι και τώρα τους στηρίζει με συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Συζητούμε μαζί τους.

Οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές για τους παραγωγούς μας.

Δημοσιογράφος: Πώς σχολιάζετε την παρουσία του κ. Τσίπρα στη Λάρισα;

Αν μη τι άλλο είναι ειρωνεία να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των αγροτών ο κ. Τσίπρας, όταν το μόνο που θυμούνται από αυτόν οι αγρότες είναι η βαριά φορολογία και η έλλειψη κάθε στήριξης».

 

agronews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ