ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ανιστόρητος κύριος Ερντογάν

0

Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας βάλλεται από πολλές πλευρές. Και ενώ η Πολιτεία προσπαθεί νηφάλια και με υπευθυνότητα να αντιμετωπίσει τη διπλή κρίση του προσφυγικού – μεταναστευτικού στον Έβρο και της δημόσιας υγείας για τον έλεγχο και περιορισμό του κορονοϊού, οι τουρκικές προκλήσεις στη στεριά (ομάδες μεταναστών υποκινούμενων από τους Τούρκους δημιουργούν επεισόδια στα σύνορα), τη θάλασσα (προσπάθεια εμβολισμού ελληνικού λιμενικού σκάφους έξω από την Κω)  και τον αέρα (τουρκικά F – 16 «οργώνουν» τον εναέριο χώρο μας) κλιμακώνονται. Ωστόσο, κλιμακώνεται και η προπαγάνδα του Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει ένα παιχνίδι εντυπώσεων, στο οποίο είναι ο μόνος συμμετέχων.

Θα εξηγηθώ αμέσως. Ο τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις φιλάνθρωπες προθέσεις του και το ανθρωπιστικό του μεγαλείο.  Αρχικά, κάλεσε τον Πρωθυπουργό μας να διαβάσει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπονοώντας ότι το ελληνικό κράτος δεν ξέρει από ανθρώπινα δικαιώματα, και, έπειτα, απείλησε ότι θα δώσει φωτογραφικό υλικό στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ από την κατάσταση στα σύνορα, το οποίο «αποδεικνύει» την καταπάτησή τους από την Ελλάδα (το ότι μας παρομοίασε με Ναζί το αφήνω ασχολίαστο, προσωρινά, ως παραληρηματικό επεισόδιο) .

Ο «ανθρωπιστής» Ερντογάν, λοιπόν, πέρα από φαύλος ηγέτης είναι και ανιστόρητος. Ξεχνάει  τη γενοκτονία των Αρμενίων ( τέλη του 19ου - αρχές του 20ου αιώνα), όταν οι πρόγονοί του κατέσφαξαν και εκτόπισαν  τους Αρμένιους  κατοίκους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (μιλάμε για περίπου  1 εκατομμύριο νεκρούς). Ξεχνάει τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους κατά τα έτη 1914-1923, με τα θύματα να φτάνουν τα, περίπου, 300.000. Ξεχνάει τη γενοκτονία των Ασσυρίων, στα τέλη του 19ου αιώνα (διήρκησε κοντά 40 χρόνια), τη σταδιακή, και, άλλοτε, μαζική σφαγή του ασσυριακού πληθυσμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που στοίχισε τη ζωή σε παραπάνω από 300.000 κατοίκους της. Ξεχνάει τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της ανατολικής Θράκης, όπου, μέχρι το 1923, οι πρόγονοί του είχαν εξοντώσει και εκτοπίσει, περίπου, 1 εκατομμύριο χριστιανούς κατοίκους του Οθωμανικού κράτους. Ξεχνάει τα  «Σεπτεμβριανά», το οργανωμένο πογκρόμ του 1955 στην Κωνσταντινούπολη, όταν ο τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των χριστιανικών μειονοτικών ομάδων, όπου, περίπου, 30 Έλληνες σκοτώθηκαν, ενώ οι βιασμοί ξεπέρασαν τους 200. Ο κύριος Ερντογάν ξεχνάει. Η Ιστορία, όμως, ποτέ!

Τώρα, σχετικά με την ατυχή παρομοίωση των Ελλήνων με τους Ναζί… να θυμίσουμε στον τούρκο Πρόεδρο ότι η Τουρκία υπέγραψε το 1941 Συνθήκη Φιλίας με τους Ναζί και όχι η Ελλάδα. Αντιθέτως, εκατοντάδες Έλληνες θυσιάστηκαν πολεμώντας τις δυνάμεις του Άξονα. Αντίθετα με την Τουρκία, η Ελλάδα, όποτε χρειάστηκε να πολεμήσει, ήταν για τον διαρκή αγώνα της Ελευθερίας. Αντίθετα με την Τουρκία, η Ελλάδα δεν έχει διαπράξει καμία γενοκτονία. Τέλος, οφείλω να αναφέρω ότι η τακτική της γενοκτονίας, την οποία «εξέλιξαν» οι Τούρκοι, ενέπνευσε έναν από τους μεγαλύτερους μακελάρηδες της ανθρώπινης ιστορίας, τον Αδόλφο Χίτλερ, ώστε να την εφαρμόσει και να την… «τελειοποιήσει»!

Ο Ερντογάν παλεύει να αποτινάξει τη «ρετσινιά» οκτώ αιώνων πολέμων και σφαγών με σωρεία νέων εχθροπραξιών στο συριακό έδαφος και τα ελληνικά σύνορα, καλυμμένων με επικοινωνιακά κόλπα και «ανθρωπιστικές κορώνες»! Ωστόσο, δεν πείθει! Και επειδή, ακριβώς, αντιλαμβάνεται ότι δεν πείθει, σε συνδυασμό με την έλλειψη ηθικής και παιδείας που τον διακατέχουν, καθίσταται ο πιο απρόβλεπτος, ασταθής, μεγαλομανής και επικίνδυνος πολιτικός της εποχής μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ