ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ρένα Κουτσαλεδάκη: Η «νέα αντίληψη» της Νέας Αντίληψης είναι η επικίνδυνα δογματική προσέγγιση ότι όλα έχουν γίνει σωστά

0

Υπάρχει μια ιστορία που αναφέρεται σε έναν δυνατό ελέφαντα που λειτουργούσε αυταρχικά και ενοχλούσε συνέχεια ένα κουνούπι, μέχρι που μαζεύτηκαν τόσα κουνούπια που ανάγκασαν τον ελέφαντα σε άτακτη  απομάκρυνση γιατί δεν μπορούσε να πλησιάσει τη λίμνη. Επειδή η αυτοδιοίκηση όσο και εάν κάποιοι το επιθυμούν δεν είναι ζούγκλα, θέτει στο επίκεντρο της τη συνεργασία και τη σύνθεση απόψεων. Είναι όραμα, σχεδιασμός και πράξεις. Σε αυτή την προεκλογική περίοδο συναντάμε δυο προσεγγίσεις:

  • Την προσέγγιση του συνόλου συνδυασμού μας και κάποιων υποψήφιων συμβουλών του κ. Μαρινάκη που θέτει στο επίκεντρο της τη γόνιμη ανάδειξη  προβλημάτων και προτάσεις για τη βελτίωση του Ρεθύμνου. 
  • Την δογματική προσέγγιση ότι όλα έχουν γίνει σωστά, ότι ο υφιστάμενος  σχεδιασμός είναι άριστος και δεν υπάρχει καμία υστέρηση. Οι θιασώτες αυτής της προσέγγισης ακόμα και στα αυταπόδεικτα δεδομένα υψώνουν ένα τοίχος άρνησης προσπαθώντας να διαψεύσουν την ίδια την πραγματικότητα με αβάσιμες περί fake news κατηγορίες.  

Για παράδειγμα είδα με χαρά πριν λίγες μέρες την παρέμβαση του Μάνου Τσάκωνα για μια δημοτική αγορά ξεχωριστής αρχιτεκτονικής, ένα ζωντανό εκθεσιακό και εμπορικό χώρο κατάλληλο για την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων. Βλέποντας την πρόταση του κ. Τσάκωνα χάρηκα ιδιαίτερα γιατί ακριβώς με την ίδια προσέγγιση και λογική ως διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, προχωρήσαμε στην ανάδειξη και αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού λιμεναρχείου στο ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου καθώς και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, προϋπολογισμού 696.669,39 ευρώ. Η προτεινόμενη  διαδικασία περιλαμβάνει τη συνθήκη εξασφάλισης της μεταφοράς της ιδιαίτερα σημαντικής υπηρεσίας του Τελωνείου σε χώρο κατάλληλο και  αδειοδοτημένο. Οι επιμέρους μελέτες που εκπονούνται είναι: τοπογραφική αποτύπωση, ειδικές αρχιτεκτονικές διαμορφώσεις χερσαίων χώρων, υδραυλικά έργα χερσαίων χώρων, Η/Μ εγκαταστάσεις χερσαίων χώρων, φύτευση, αρχιτεκτονικά, στατικά, Η/Μ εγκαταστάσεις, ΜΠΕ. Στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες φαίνεται ποσό όμορφα μπορεί να διαμορφωθεί το ιστορικό αυτό κτίριο. Υπάρχει λοιπόν η βάση και ολοκληρώνεται η διαδικασία ωρίμανσης έτσι ώστε αυτή η πρόταση να προχωρήσει και εμείς ως συνδυασμός ξεκαθαρίζουμε ότι θα συμβάλουμε σε κάθε πρόταση με θετικό πρόσημο για τους Ρεθεμνιώτες.

Αντίθετα με τα παραπάνω, έχουμε την περίπτωση του αρμόδιου για την πολιτική του Δήμου σε σχέση με τον αθλητισμό  ο οποίος μας εγκάλεσε για fake news σε σχέση με τις τραγικές παραλείψεις που αναδείξαμε. Επιμένουμε στο ζήτημα του αθλητισμού γιατί θεωρούμε αδιανόητο να μην αντιλαμβάνονται την τραγική υστέρηση του Ρέθυμνου στον συγκεκριμένο τομέα. Ας δούμε όμως τα γεγονότα: Στις 29.05.2020 ο κ. Κωστής Ζομπανάκης ανακοίνωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ Cretan Kings ότι περιθωριοποιείται και σταματά να χρηματοδοτεί την ομάδα μετά από μία δεκαετία για μια σειρά από λόγους που έχουν «παγώσει» εδώ και αρκετό καιρό. Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα της εποχής ο μεγαλομέτοχος ήταν πάντα ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση των φιλάθλων (800 εισιτήρια διαρκείας τη σεζόν 2019/20) αλλά τον πλήγωσε βαθύτατα η απουσία υποστήριξης από τον Δήμο της πόλης κυρίως στο θέμα του γηπέδου. Έρχεται σήμερα ο κ. Λαχνιδάκης να μας πει ότι δεν χάθηκαν 2 εκατομμύρια που είχε δεσμεύσει η Περιφέρεια. Και του απαντάμε λοιπόν ότι όχι μονό χάθηκαν και δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό στην κεντρικότερη κλειστή αθλητική υποδομή της πόλης μας αλλά ακριβώς από αυτή την απουσία υποστήριξης έχουν χαθεί αλλά περίπου 3 εκατομμύρια μέσα σε τρία χρόνια. Γεγονός που προκύπτει από το δεδομένο ότι για την δεκαετία που ήταν στο τιμόνι της ομάδας ο κ. Ζομπανάκης επένδυσε πάνω από 10 εκατομμύρια για να μπορεί το Ρέθυμνο να πρωταγωνιστεί και να έχει μια ομάδα πρότυπο που θα λειτουργεί και ως πυξίδα για τους νέους μας. Για τις υπόλοιπες ανακρίβειες του κ. Λαχνιδάκη δεν θα απαντήσουμε, θα παραθέσουμε απλά τι έγραψε μια νεαρή  συμπολίτης: «Σας προκαλώ να περάσετε μια βόλτα από το γήπεδο στο κέντρο του Ρεθύμνου. Τουαλέτες για τα 100δες παιδιά που αθλούνται υπάρχουν; αποδυτήρια;  κερκίδα; σας προκαλώ να κάνετε μια βόλτα. Βγάλτε φωτογραφίες, αύριο θα σας δώσω εικόνα από τις εστίες μόλυνσης. Ελάτε να μας πείτε το απόγευμα σε ποια τουαλέτα θα μπει η 8χρονη αδερφή μου, την ώρα που κάνει στίβο». Αντί ο κ. Λαχνιδάκης να προσπαθεί να αναιρέσει την πραγματικότητα επιτιθέμενος ακόμα και σε αθλητές που θέλουν να βελτιωθεί η κατάσταση ας δει επιτέλους τι ισχύει.

Κλείνοντας αν κάτι πρέπει να γίνει πρέπει ο κ. Μαρινάκης σήμερα να επιλέξει και να τοποθετηθεί δημοσία για τον αθλητισμό και τις χαμένες του ευκαιρίες έτσι ώστε είτε όλοι μαζί να δούμε τι μπορεί να αλλάξει, είτε να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τον αθλητισμό  απαξιωτικά ως μια δευτερεύουσα δραστηριότητα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ