ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Έχω την απάντηση

0

Στην ερώτηση αγαπητού φίλου «τι θέλεις και ασχολείσαι με τα δημοτικά;», έχω την απάντηση:  Γιατί θέλω να συνεισφέρω στην βελτίωση της λειτουργίας της πόλης. Μίας πόλης η οποία όπως λέγεται είναι «η πόλη στην οποία πάντα επιστρέφεις». Θα ήθελα όμως να γίνει «η πόλη που δεν εγκαταλείπεις ποτέ.»

Θέλω λοιπόν:

 Nα συνεισφέρω να επέλθει η εξάλειψη της άθλιας αισθητικής εικόνας της πόλης λόγω της αφισορύπανσης. Δεν νοείται Ρεθεμνιώτης που αγαπά τον τόπο του να ρυπαίνει, τοποθετώντας αφίσες ακόμη και επάνω σε μνημεία της πόλης μας. Αυτό θα επιδιώξω να λάβει τέλος, προτείνοντας τα ειδικά καλαίσθητα «ταμπλό» όπου εκεί και μόνον θα δικαιούμαστε να διαφημίζουμε τις εκδηλώσεις ή τα προϊόντα μας.

Να συνεισφέρω να τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι, τους οποίους έβαλα στη δημόσια συζήτηση από το 2014. Έφτασε η ώρα να τους υιοθετήσουμε και στην πόλη μας για λόγους δημόσιας υγιεινής, αλλά και αισθητικής.

Να συνεισφέρω στην δημιουργία της Ρεθεμνιώτικης «Τεχνόπολις», η οποία θα περιλαμβάνει το Δημοτικό Θέατρο και με μία στοχευμένη στρατηγική City Branding όπου θα αναβαθμίσει το brandname «Ρέθυμνo- H πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών- The City of Arts and Sciences» η πόλη μας θα είναι ανιχνεύσιμη ψηλά στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη .

Να συνεισφέρω για να τοποθετηθούν δημόσιες τουαλέτες, καλαθάκια αχρήστων και παγκάκια για να μπορεί να ξαποσταίνει ο ηλικιωμένος, το μικρό παιδί, ο επισκέπτης της πόλης μας.

Να συνεισφέρω ώστε επιτέλους να αποκτήσουμε τακτική δημόσια συγκοινωνία με μικρά λεωφορεία (mini bus), τα οποία θα καλύπτουν και περιοχές όπως τα Τρία Μοναστήρια, την Σαρακίνα, τον  Μασταμπά και την άνω Καλλιθέα.

Να συνεισφέρω στην καθιέρωση ετήσιας Έκθεσης Βιβλίου και Φεστιβάλ Καλλιτεχνών Δρόμου.

Η Έκθεση Βιβλίου μαζί με τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα την συνοδεύουν θα αγαπηθεί από τους φίλους του βιβλίου και θα προσελκύσει νέους αναγνώστες.

Το Φεστιβάλ Καλλιτεχνών Δρόμου θα ζωντανέψει τις γειτονιές και τις πλατείες μας , χαρίζοντας χρώμα, μουσική, χορό και παραστάσεις σε κάθε γωνιά της πόλης.

Nα συνεισφέρω στην έναρξη συνεργασίας ψυχολόγων και διατροφολόγων με τα σχολεία του δήμου μας.

Κρίνω σημαντική την παρουσία ειδικών στα σχολεία, οι οποίοι διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις για να χειριστούν κατάλληλα τα θέματα του εκφοβισμού, της βίας, της εξάρτησης από το διαδίκτυο και τις οθόνες.

Αναγκαία επίσης κρίνεται η συμβολή των διατροφολόγων στην κατάρτιση της λίστας των προϊόντων διατροφής που προσφέρουν τα κυλικεία των σχολείων μας. Επιζητώ να υπάρχουν διατροφικές επιλογές οι οποίες δεν οδηγούν στην έξαρση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας.

Να συνεισφέρω ώστε να γίνει ανάπλαση του δημοτικού κήπου μας και να δημιουργηθεί υπαίθριος χώρος προβολής κινηματογράφου για μικρούς και μεγάλους με φεστιβάλ κινηματογράφου, παράλληλα με την ετήσια έκθεση βιβλίου.

Να συνεισφέρω ώστε να αντικατασταθούν στους δρόμους της πόλης τα φθαρμένα σήματα κυκλοφορίας και να εφαρμοστεί η επί του οδοστρώματος σήμανση. Η οδική ασφάλεια στο επίκεντρο.

 

Εάν συμφωνείται με τις προτάσεις μου και θέλετε να συνεισφέρετε κι εσείς, δίνουμε το ραντεβού μας την Κυριακή 8η Οκτωβρίου 2023.

Να συνεισφέρουμε όλοι μαζί. Σε μία ανοιχτή πόλη, κανείς δεν περισσεύει.

Καλή μας Δύναμη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ