ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επισκέφτηκαν τον υπουργό περιβάλλοντος για τη διαχείρηση της περιοχής στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι

0

 Τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη επισκέφθηκαν σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης για το θέμα της διαχείρισης της περιοχής του Φαραγγιού του Κουρταλιώτη.

Το προηγούμενο διάστημα με κοινή επιστολή τους προς υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου και ο Δήμαρχος είχαν ζητήσει τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του Φαραγγιού του Κουρταλιώτη και περιέγραφαν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα όπου η επισκεψιμότητα είναι τεράστια, χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες υποδομές και χωρίς να υπάρχει φύλαξη και προστασία του χώρου.

Σήμερα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σκυλακάκη παρουσία και του Υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη και να μεταφέρουν την κατάσταση η οποία χαρακτηρίστηκε από όλους ως ανεξέλεγκτη και παρά τις συστάσεις και τις εκκλήσεις Αντιπεριφέρειας και Δήμου, η εικόνα αντί να βελτιώνεται επιδεινώνεται.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με ευχάριστα νέα καθώς ο Υπουργός  έκανε αποδεκτή την λύση που πρότειναν από κοινού ο Υφυπουργός, η Αντιπεριφερειάρχης  και ο Δήμαρχος για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αντιπεριφέρειας, του Δήμου και του ΟΦΥΠΕΚΑ ο οποίος είναι και ο αρμόδιος Φορέας.

Με αυτό τον τρόπο θα εκδοθεί κανονιστική απόφαση προκειμένου η είσοδος στην περιοχή να είναι οργανωμένη και ελεγχόμενη, και θα διασφαλίζεται η παροχή πρώτων βοηθειών, η καθαριότητα και η φύλαξη του χώρου ως ανταποδοτική υπηρεσία με τα έσοδα των εισιτηρίων από τα οποία θα εξαιρούνται όλοι οι κάτοικοι το Νομού Ρεθύμνης.

Ο Δήμαρχος  Γιάννης Ταταράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του που βρέθηκε λύση και μάλιστα με άμεσα αποτελέσματα σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που απασχολούσε την περιοχή και ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη για την ανταπόκριση του, τον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη για την στήριξη του και την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή για την συνεργασία με σκοπό την εξεύρεση λύσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ