ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ευγνωμοσύνη για τους εθελοντές της ομάδας «Κιβωτός του Νώε»

0

 Την ευγνωμοσύνη της εξέφρασε για ακόμα μια φορά σήμερα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρεθύμνης προς τους εθελοντές της ομάδας «Κιβωτός του Νώε» που συνεχίζει την προσφορά της στην στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς που εντοπίζονται στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης και των οικισμών του δήμου μας.

 Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου σε θέματα προστασίας των ζώων κ. Γιώργης Παπαδόσηφος, είχαν το πρωί συνάντηση συνεργασίας με τους εκπροσώπους της ομάδας, με τους οποίους συζήτησαν διεξοδικά την συνέχιση του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο πανευρωπαϊκά στηρίζουν ιδιώτες χορηγοί.

  Παρευρέθηκαν οι κτηνίατροι Dr Thomas Busch - ο οποίος είναι πρόεδρος της ομάδας -  και DR Melanie Stehle καθώς επίσης η κυρία Gerlinde Heiss που ζει μόνιμα στο Ρέθυμνο και βοηθά οργανωτικά την δράση των εθελοντών. Από πλευράς δήμου Ρεθύμνης παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Αγριμάκης και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Χαρά Λιανδρή.

 Ο κ. Δήμαρχος αφού δήλωσε για ακόμα μια φορά τις ευχαριστίες της τοπικής κοινωνίας προς τους εκπροσώπους της εθελοντικής δράσης, επισήμανε πως ο Δήμος Ρεθύμνης θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα, όπως κάνει εδώ και εννέα χρόνια, την προσπάθεια αυτή με φαρμακευτικό υλικό, με ζωοτροφές και βεβαίως με την συντήρηση των δημοτικών υποδομών που διαθέτει στον οικισμό Ζουρίδι για την υλοποίηση του έργου της στείρωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

 Από την πλευρά του ο  DR Thomas Busch εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την ανταπόκριση που βρίσκει στον Δήμο Ρεθύμνης λέγοντας τα εξής:

  «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την συνεργασία μας με τον Δήμο Ρεθύμνης. Η επιτυχία της συνεργασίας μας αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, αφού τα τελευταία 9 χρόνια έχουμε καταφέρει και έχουμε στειρώσει 18.000 ζώα συντροφιάς στο Ρέθυμνο. Είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι που στην πόλη δεν βλέπουμε πια τόσα πολλά αδέσποτα ζώα, γεγονός, που οφείλεται στην στείρωση που κάνουμε για την μείωση του αριθμού τους. Η εντυπωσιακή μείωση τους οφείλεται στην δουλειά που γίνεται από την ομάδα μας. Εύχομαι και άλλοι δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Ρεθύμνης που κάνει εξαιρετική δουλειά στον τομέα αυτό».

 Υπενθυμίζεται πως η εθελοντές της ομάδας «Κιβωτός των ζώων» βρίσκεται στο Ρέθυμνο κάθε μήνα για δέκα ημέρες, στειρώνοντας αδέσποτα ζώα συντροφιάς στις δημοτικές εγκαταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για τον σκοπό αυτό στον οικισμό Ζουρίδι.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ