ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Κόκκινα δάνεια» η απάτη της χιλιετίας

0

Το ημερολόγιο έγραφε Τρίτη 28/11/2023. Βρέθηκα στο Κέντρο Τύπου της πόλης μου (Ρέθυμνο) και είδα στο ράφι την παρακάτω εφημερίδα «KONTRA» με τον τίτλο:

Αγόρασα την εφημερίδα και στη σελίδα 3 διάβασα:
 
ΕΔΙΝΑΝ ΜΕ ΔΟΛΟ ΔΑΝΕΙΑ
Θυμήθηκα τη χρονική περίοδο όπου οι Τράπεζες  έστελναν επιστολές σε εκατομμύρια Έλληνες και τους έλεγαν: «Πάρε δάνειο για διακοπές»

Πάρε δάνειο για... σπουδές
Πάρε δάνειο για… στέγαση
Πάρε δάνειο για…επισκευές
Πάρε Χρυσή κάρτα
Πάρε Ασημένια κάρτα
Πάρε ανοιχτό λογαριασμό
Πάρε, πάρε, πάρε
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ – ΜΕΣΙΤΕΣ – ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Θυμηθήκατε τι έλεγαν τότε αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες, μεσιτικά γραφεία και λογιστικά γραφεία;
«Πάρτε Δάνεια. Φέρτε το Ε9 και… εισπράξτε»
Έκαναν ειδικό τμήμα που πωλούσε δάνεια με απίστευτη διαφήμιση. Το εντυπωσιακό ήταν ότι η αμοιβή (προμήθεια) ήταν ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ!!

ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!!
Το Ελληνικό κράτος ήταν στο «κόλπο». Έφτιαξε το Νόμο 4637/2019
 
Οι τραπεζίτες είχαν το ακαταδίωκτο!!!
Η δικαιοσύνη δεν είχε τη δυνατότητα να τους ψάξει για απάτη και απιστία!!!
(Τώρα λένε ότι… θα αλλάξουν το Νόμο) Μόνο αν ήθελαν οι… ίδιοι οι τραπεζίτες.

ΥΠΗΡΧΕ 13ο – 14ο ΜΙΣΘΟΣ – ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ κλπ.
Οι επιστολές των τραπεζιτών και των άλλων μεσαζόντων στα εκατομμύρια Έλληνες είχαν αποτέλεσμα αρκετοί να «τσιμπήσουν».
Η «μαφιόζικη» απάτη απέδωσε γιατί τότε οι εργαζόμενοι έπαιρναν δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα Αδείας, δεν είχαν γίνει οι «κτηνώδεις περικοπές» και πίστευαν ότι θα τα καταφέρουν με τις δόσεις.
Με απίστευτη μαεστρία -που θα τη ζήλευαν και τα «κολομβιανά καρτέλ» οι τράπεζες έκαναν ανακεφαλαιοποιήσεις για να μην πτωχεύσουν.
Το κράτος (δηλαδή όλοι οι Έλληνες) έδινε ομόλογα με την εγγύηση του για να παίρνουν δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το χρέος ανέβαινε. Ανέβαινε το χρέος, έπαιρναν τα ΔΙΣ οι τραπεζίτες, το Ελληνικό Δημόσιο χρεωνόταν, ανέβαινε το χρέος και ΉΛΘΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!!

ΤΑ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Τον Μάϊο του 2010 η Ελλάδα ζήτησε 110 ΔΙΣ από το Δ.Ν.Τ. και τις υπόλοιπές 15 χώρες του ΕΥΡΩ. Την αίτηση συνόδευαν 3 Μνημόνια τα οποία ψηφίστηκαν σιγά σιγά από τη Βουλή.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
«Μας έχωσαν στο ΔΝΤ και Τροϊκα» και ξεκίνησε η λεηλασία του Ελληνικού λαού. «Φάπα» και κατάργηση 13ου μισθού. Νέα «φάπα» και κατάργηση δώρων, νέα «φάπα» και «ψαλίδι» σε μισθούς και συντάξεις.
ΠΑΝΙΚΟΣ!!!
Όλα προς τα κάτω και οι δόσεις και οι τόκοι ανέβαιναν.
«Ο θάνατος του εμποράκου» είχε ξεκινήσει.
«Σφαλιάρες» πολλές: κατάργηση 150.000 θέσεων εργασίας από το δημόσιο. Περικοπές συντάξεων, επιδομάτων, δαπανών υγείας, άμυνας, νέοι φόροι και απίστευτα «κτηνώδη» μέτρα.
W
Ο κόσμος παλεύει να φάει που να πληρώσει τα δάνεια. Ξεσηκώνεται, Πορείες, ΤΙΠΟΤΑ!!!
Έτσι γεννήθηκαν τα «FUNDS», Services και τα άλλα «κοράκια», όχι τα συμπαθή πτηνά που τρώνε σάρκα ψόφιων ζώων. Που αναφέρει τόσο παραστατικά η καλή εφημερίδα.
Η Δικαιοσύνη;;; Νομιμοποίησε τα μνημόνιο και «σφυρίζει» βλέποντας τις ελεεινές πράξεις τους να πετούν έξω κόσμο για να ζήσει στον πόνο, στη στέρηση στη θλίψη, στην απόγνωση. Ένας, ΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ δεν θα ψάξει πως γεννήθηκαν όλα αυτά;;;
(Σ.Σ.: Αυτοί που έφεραν την καταστροφή λένε τώρα ότι θα το «λύσουν»…)
ΑΜΗΝ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ