ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευρω σταθερά - Ευρω πιο κοντά

0

Από το σύνθημα της ΝΔ ο τίτλος, αυτό προέκυψε και ως εκτεταμένο συμπέρασμα των εκλογών. Καθένας με προσωπικές απόψεις για το αποτέλεσμα, για όσα αντικειμενικά, ξεκάθαρα διαφάνηκαν και αποδείχθηκαν μα και για όσα επιδέχονται διάφορες εκτιμήσεις. Τι δηλώνει η αποχή, θα επανασυσπειρώσει η ΝΔ αν χρειαστεί; Ροκάνισε 10% ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά απέχει 13% από τον μπροστινό, ελάχιστα από τον επόμενο, λίγο από τους 4ο – 5ο . Γνώμες, υπολογισμοί, απόψεις πολλών αποχρώσεων και ερμηνείες, πάντως (δεν έχω την έγκρισή του, η αποτίμηση δική μου), 10/4 ο Μανόλης Φουρφουλάκης διαπίστωνε «δεν έχει πρόβλημα η ΝΔ από την κορυφή και στην βάση. Δημοσκοπικά ναι μεν έχει απώλεια ποσοστών αλλά δεν πάνε σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, μεταφέρονται στο 5ο, τώρα πάει να γίνει 4ο, μπορεί 3ο. Η απώλεια γεωγραφικά εντοπισμένη».

Επαληθεύτηκε. Ήταν γνωστά και εξακριβωμένα σωστά από τη ΝΔ Ρεθύμνου τουλάχιστον (διαφώνησα, με κείμενο, για την τελευταία παρατήρηση του προέδρου της ΝΟΔΕ).

Γνώμη μου ξανά, να συνυπολογίσουν οι εκτιμήσεις παντείω τρόπω μια ντουζίνα (Ενετικά) γεγονότα ασχέτως σειράς ιεράρχησης – προτεραιότητας, κατά  την κρίση εκάστου, οποσάκις (όσες φορές) κι΄αν γαμψώνυχα σκύψει στα αποτελέσματα. 1) Στη Χειμάρρα τραγούδαγαν τον εθνικό μας ύμνο για την εκλογή του Φρέντη. 2) Όλη η Ελλάδα παρέμεινε μπλε στον εκλογικό χάρτη, ΟΛΗ, πλην ενός με το μειονοτικό και δύο νομούς Κρήτης, μόλις, όμως, 1 – 2%. 3) Η ΑΠΟΧΗ αφορά όλους, έστω κάποιους λιγότερο, κάποιους περισσότερο, τη ΝΔ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ. ΚΥΡΙΑ. 4) Στο συμπέρασμα να εντάξουμε το συνολικό Ευρωπαϊκό αποτέλεσμα, στη Γαλλία κατεπειγόντως εκλογές, στο Βέλγιο δακρυρροούντες, Γερμανία – Αυστρία καταμέτρησαν όχι ποσοστιαία αλλά στην κλίμακα Ρίχτερ. Του σεισμού. Αλληλούια! 5) Στην Ελλάδα συναθροίζονται και όσα ξεφύτρωσαν με τα μειονοτικά, όπου, όπως, όσο. 6) Πανελλαδικά να δούμε κατάματα, κατάφατσα, κατάβαθα τι καθιερώθηκε, επιβεβαιώθηκε ή διαψεύστηκε παταγωδώς. Τι επανήλθε ή φανερώθηκε και τι ξεκουμπίζεται στον χιλιομύριο δαίμονα κι΄ακόμα αν είναι τόπος. Τα καταγέλαστα και καταβαραθρωμένα, κατακρημνισμένα και καταμαυρισμένα στην κάλπη, τα καταψηφισμένα εν χορδαίς και οργάνοις. Θέτανε προεκλογικά και διαστρεβλωτικά ερωτήματα(!!!) αναισχύντως οι αδιάντροποι, πουθενά δεν βάλανε στο κόμμα τους - απόκκομα δίκην κινεζικής αποβολής, ένα κόμμα, πολύ περισσότερο μια τελεία, οι κομματιαστοί της μισής μερίδας όλοι μαζί. Να συναριθμίσουμε τα κατακλυσμιαία και καταιγιστικά, ωσαύτως τα καταδυόμενα κατακαθισμένα κατακάθια (και τα Ρεθύμνια). ΠΡΟΣΟΧΗ και καταλεπτώς τα κατάμεστα, πλέον κατάμεστα ενώ μέχρι τούδε περιφέρονταν κατά μόνας, καταμόναχα, ομού με τα αναδυόμενα ως αφρός Αφροδίτης κατερειπωμένα, κατεδαφιζόμενα, τα κατολοφυρόμενα. Τα εκθειαστικά και εκθειασμένα εκβλαστήματα εκειδά και εκείθεν, εδωδά και εδώθε, εδώ, εκεί και έναντι, ενθάδε, μ΄αυτούς και τους άλλους, μ’ εκείνους και ετούτους, τους έτερον εκάτερον, ενθένδε, ένθεν, εντωμεταξύ. Οι γιαχνιστοί σε γκαντεμιάς γιουρούσι.

7) Και τα εν Ρεθύμνω να δούμε εν συνόλω και επί μέρους ωσάν τι ανεξάρτητο, αυτόνομο. Μάλιστα, εξεταστέα μικροσκοπικά και ανά Δήμο. Γιατί τόσες διαφορές από ίδιους ανθρώπους, συμφέροντα, μεγέθη; Όσο ασφαλέστερη, ορθότερη ερμηνεία, τόσο μεγαλύτερη ωφέλεια.

Έτι περαιτέρω, κατευοδώνουμε τους μονίμως σε βαθμό στραγγαλισμού αλαλιασμένους αλαλάζοντες αλαμπουρνέζικα, πότε με κείνα κι΄έτσι, πότε με τα τρισχειρότερα τούτα κι΄αλλιώς, τα χλιμιντρίσματα αριστεροκομπορρημοσύνης κομπλιμεντόζων κομπογιαννίτη και κομπογιαννίτισσας

Μακρύς, αντιφατικός, δύσβατος ο δρόμος βέβαια και για μας του Ευρώ σταθερά, Ευρώ πιο κοντά μετά την 9/6. Καταπάνω τους: - Για τη μεγιστοποίηση των θετικών ποσοστών και δεικτών σε διοίκηση, οικονομία, επί μέρους τομείς και την επαναληψιμότητα, τη διάρκειά τους. – Απλοποίηση και αυξημένες ταχύτητες σε διαδικασίες και ενέργειες, σε πρωτοβουλίες και εφαρμογές. – Βελτιστοποίηση στόχων, παραγωγής, αποτελεσμάτων, παντού. – Πληροφόρηση, καινοτομία, παραγωγικότητα, τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, ανταγωνιστικό περιβάλλον, επεκτάσεις προσχεδιασμένες πχ στις ναυπηγήσεις (Σκαραμαγκά – Ελευσίνα - Σύρος). – Προβλήματα παραγωγής (αλιεία, αγροτικά, κτηνοτροφία, ιχθυοκαλλιέργειες). Η παραγωγή που κάπου πάσχει βαριά, σοβαρά, επανειλημμένα παρατεταμένα, κατά κλάδο. – Επίλυση θέματος εργατών, πάταξη της ανεργίας, κόστος στέγης. ΑΚΡΙΒΕΙΑ. Ώθηση, προέκταση, επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου και στον τουρισμό, τη λιανική κ.α. κλπ. κοκ. Η εκβιομηχάνιση. Η ελαιοπαραγωγή. Οι ανατροπές σε Υγεία – Παιδεία – Άμυνα. Ρύθμιση χρέους. Ελγίνεια. Τι καλύτερο θα επιτύχουμε μέσα στην Ευρώπη, τι καλύτερο θα πράξει η Ευρώπη για μας.

Απομένουν κάποια να πούμε. Η Ευρώπη – το Ρέθυμνο, το διπύρηνο, δίπολο, δίπορτο, δίποδο, δίπτυχο, δίπρακτο ΕΕ – Ρέθυμνο, Ρέθυμνο – ΕΕ. Σε τρεις νομούς, Φλώρινα, Κέρκυρα, Γρεβενά, αποχή 70%. Οι υπόλοιποι σχεδόν 60%.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ