ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ. Βιδάκης: «Στόχος μας είναι μια ανταγωνιστική ομάδα που θα βασίζεται στις ακαδημίες της»

0

Ο πρόεδρος του Ν. ΟΠΕΡ, κύριος Γιώργος Βιδάκης, μίλησε στην εφημερίδα Ρέθεμνος, και αναφέρθηκε στην φετινή δύσκολη σεζόν της γυναικείας ομάδας, τους στόχους που επιτεύχθηκαν φέτος, το θέμα με το γήπεδο αλλά και για το αν μπορεί η ομάδα κάποια στιγμή να αγωνιστεί στην Α1.

Καταρχάς θα θέλαμε ένα σχόλιο για την σεζόν που μόλις τελείωσε:

«Φέτος ήταν μια περίεργη σεζόν για την ομάδα μας όπως και για τις υπόλοιπες και αυτό έχει να κάνει με δύο συγκεκριμένους λόγους. Ο πρώτος είχε να κάνει με την πανδημία, όπου και σε κάθε αγωνιστική είχαμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που είχαν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και με τις μετακινήσεις μας. Ο δεύτερος είχε να κάνει ότι για εμάς ήταν ουσιαστικά μια πρώτη χρονιά σε μια υψηλότερη κατηγορία και έπρεπε να κάνουμε κάποια πράγματα τα οποία δεν τα είχαμε κάνει ξανά στο παρελθόν. Δυστυχώς απο την περσινή σεζόν δεν αποκομίσαμε κάποια εμπειρία καθώς δώσαμε μόλις έναν αγώνα και αυτόν στην έδρα μας. Πάντως παρά τις δυσκολίες προσπαθήσαμε να έχουμε μια καλή χρονιά και θεωρώ ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό το καταφέραμε».

Ο Ν. ΟΠΕΡ πέτυχε τον στόχο του για φετινή σεζόν ?

«Νομίζω ότι τελικά πετύχαμε τον στόχο μας, αν και νιώθουμε μια πίκρα για το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να μπούμε για λεπτομέρειες στον όμιλο των πλέι-άουτ και επομένως βάλαμε ως στόχο την πρώτη θέση στα πλέι-οφ όπου και εκεί συμμετείχαν πολλές δυνατές ομάδες. Καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση και η επιτυχία φαίνεται ότι σε οκτώ παιχνίδια στην έδρα μας είχαμε εφτά νίκες και μόλις μία ήττα και αυτή στο τελευταίο σετ. Άρα θεωρούμε ότι είχαμε μια καλή παρουσία και ο βασικός μας στόχος πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι ήταν να φέρουμε τον κόσμο ξανά πίσω στο γήπεδο και στο βόλεϊ για να δει μια ομάδα ανταγωνιστική, να του αρέσει αυτό που βλέπει ως θέαμα και να έρχεται σε κάθε αγωνιστική και να μας στηρίζει. Οπότε με αυτή την λογική το πετύχαμε και είμαστε σίγουροι ότι και την επόμενη χρονιά θα είναι στο πλάι μας και μάλιστα σε μεγαλύτερο αριθμό».

Πόσα χρόνια είστε πρόεδρος και ποιος είναι ο στόχος που έχετε βάλει για την ομάδα?

«Μαζί με όλα τα παιδιά που είμαστε στην διοίκηση είμαι τρία χρόνια πρόεδρος και ο βασικός μας στόχος που έχουμε σαν ομάδα είναι οι ακαδημίες μας. Θέλουμε να έχουμε καλές ακαδημίες, θέλουμε τα νέα παιδιά να είναι κοντά στην ομάδα και στο άθλημα και να μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν πάνω στο βόλεϊ. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι αυτός και γι αυτό τον λόγο φέτος κάναμε και μια πρωτοποριακή συνεργασία με την ομάδα του Παναθηναϊκού και τώρα που τα πρωταθλήματα τελειώνουν θα γίνουν κάποια τουρνουά που θα δώσουν κίνητρα στα παιδιά όπως και γνώσεις στους προπονητές μας έτσι ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθεια των ακαδημιών μας. Ο δεύτερος στόχος είναι να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα σε ένα πιο υψηλό επίπεδο για να είναι και αυτό ένα κίνητρο στα παιδιά ότι αργότερα μπορούν να αγωνιστούν σε μια ομάδα που παίζει σε ένα πιο υψηλό επίπεδο και πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε και τα επόμενα χρόνια».

Πιστεύετε ότι μπορεί η ομάδα κάποια στιγμή να πάει σε ένα δικό της γήπεδο?

«Αυτό είναι μια μεγάλη προοπτική για κάθε ομάδα που θέλει να έχει τον δικό της χώρο αλλά από την άλλη είναι και πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αυτό. Σε αυτό το κομμάτι θα έπρεπε η πολιτεία να βοηθάει περισσότερο, δημιουργώντας τους απαραίτητους αθλητικούς χώρους σε σχέση πληθυσμιακά με την κάθε πόλη. Στο Ρέθυμνο δυστυχώς δεν υπάρχουν υποδομές και ειδικά σε κλειστούς χώρους είμαστε πάρα πολύ πίσω. Μπορεί να έγινε το κλειστό γυμναστήριο Περιβολίων το οποίο είναι στην ουσία προπονητήριο και βοήθησε πάρα πολύ αλλά και πάλι αν δεν υπήρχαν κάποια σχόλια να μας παραχωρούν τις κλειστές τους αίθουσες ώστε να προπονηθούν οι ομάδες μαζί με τις ακαδημίες, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Δυστυχώς η Πολιτεία «πατάει» σε κάποια πρότζεκτ γηπέδων χωρίς να μπουν στην διαδικασία να φτιάξουν κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις. Για μένα τα χρήματα τα οποία δόθηκαν στο κλειστό των Περιβολίων θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί αλλιώς γιατί στην ουσία έχουν δοθεί τόσα χρήματα και σε ολόκληρη την πόλη έχουμε μόλις έναν αγωνιστικό χώρο. Θα έπρεπε σαν προπονητήριο να έχει περισσότερους αγωνιστικούς χώρους ώστε να μπορούν να μπουν 2-3 ομάδες μαζί για να είναι πιο λειτουργικό».

Μπορεί ο Ν. ΟΠΕΡ κάποια στιγμή να παίξει Α1?

«Πρέπει πάντα να έχουμε υψηλούς στόχους, αλλιώς δεν θα πετύχουμε ούτε αυτόν που θέλουμε. Προσωπικά θα ήθελα να δω την ομάδα στην Α1 γιατί αυτό θα είναι πολύ καλό για την πόλη μας και γενικά για την διαφήμιση του αθλήματος. Όμως πρέπει να προχωράμε βήμα βήμα και θα πρέπει όχι απλά να πάμε εκεί για την συμμετοχή αλλά και για την καθιέρωση. Φυσικά είναι και το οικονομικό κομμάτι γιατί εμείς δεν θέλουμε να μπούμε σε μια διαδικασία να μην είμαστε φερέγγυοι απέναντι σε όλους μα τους αθλητές και σε συνεργάτες. Θέλουμε να κάνουμε βήματα σταθερά και αν βρεθεί πρόσφορο έδαφος θα θέλαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Θεωρείτε ότι το γυναικείο βόλεϊ είναι πιο υποτιμημένο σε σχέση με το ανδρικό? Και αν ναι, τι τρόποι υπάρχουν για να μπορέσετε να το αναβαθμίσετε σαν παράγοντες?

«Εγώ κι επειδή ηλικιακά ασχολήθηκα με το βόλεϊ πριν από τριάντα χρόνια, ότι τότε ήταν στην πλειοψηφία του ανδρικό άθλημα και λίγα κορίτσια έπαιζαν τότε βόλει. Τώρα η κατάσταση έχει αντιστραφεί και τα αγόρια είναι δυσεύρετα καθώς επιλέγουν άλλα αθλήματα για να ασχοληθούν και ο λόγος έχει να κάνει με την προβολή που έχουν τα υπόλοιπα αθλήματα όπως και για το οικονομικό κομμάτι. Το γυναικείο βόλεϊ πλέον είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με το ανδρικό και στις ακαδημίες των περισσότερων ομάδων, η πλειοψηφία τους αποτελείται κορίτσια. Ο κύριος λόγος είναι το στο συγκεκριμένο άθλημα δεν υπάρχει η άμεση επαφή με τον αντίπαλο και γι αυτό είναι τόσο δημοφιλές στα κορίτσια. Το βλέπουμε και απο τους γονείς όταν θα έρθει η στιγμή να διαλέξουν για το που θέλουν να στείλουν το παιδί του, θα προτιμήσουν το βόλεϊ. Τώρα όσον αφορά την προβολή, υπάρχει και στο γυναικείο κομμάτι και επίσης το βόλει γυναικών είναι πιο εντυπωσιακό απο το ανδρικό και αυτό έχει να κάνει με ότι τα κορμιά των ανδρών έχουν ξεφύγει, πλέον είναι πιο υψηλοί αθλητές και αυτό σημαίνει ότι το άθλημα έχει δυναμώσει αρκετά και δεν είναι τόσο εύκολο να το παρακολουθήσεις. Στις γυναίκες υπάρχει μεγαλύτερη διάρκεια στις φάσεις, βγαίνουν εντυπωσιακές άμυνες και υπάρχει μεγαλύτερη αγωνία στους αγώνες».

Πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη του κόσμο για την ομάδα?

«Σίγουρα η υποστήριξη του κόσμου είναι σημαντική σε μία ομάδα, γι αυτό και εμείς φέτος προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση στον κόσμο μας, και να θέλουν έρχονται σε κάθε αγώνα και να μας στηρίζουν. Επίσης εκφράζοντας στην διοίκηση του Ν. ΟΠΕΡ, Θα ήθελα να αναφερθώ στους χορηγούς της ομάδας και να τους ευχαριστήσω που μας στήριξαν φέτος στην προσπάθεια μας. Πολλοί επιχειρηματίες του Ρεθύμνου αλλά και γενικότερα της Κρήτης βρέθηκαν κοντά μας την φετινή σεζόν και αν δεν ήταν αυτοί θα ήταν μια δύσκολη κατάσταση για εμάς φέτος. Οπότε τους ευχαριστώ όσα έκαναν για εμάς φέτος».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ