ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Δολοφονία Κουνάλη: Αποφυλακίζεται, ελέω DNA, ο 39χρονος

0

Μια εξέλιξη που είχε ουσιαστικά προδιαγραφεί, μετά και την απάντηση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Αποφυλακίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, με διάταξη της αρμόδιας ανακρίτριας και τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, ο 39χρονος που είχε συλληφθεί  για την υπόθεση της δολοφονίας του κτηνοτρόφου, Κώστα Κουνάλη, πριν από 17 χρόνια, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, κοντά στη Μονή Αγκαράθου.

Πρόκειται για μια εξέλιξη, η οποία ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί, όταν - όπως είχε αποκαλύψει το Cretalive- έγινε γνωστό το αποτέλεσμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, για την μη ταύτιση του γενετικού υλικού, που βρέθηκε στα νύχια του θύματος, με το DNA του 39χρονου.

Μετά και το επίσημο αποτέλεσμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, αλλά και κάποιες καταθέσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, είχε υποβληθεί αίτημα από τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Γιάννη Βασιλάκη, για να αποφυλακιστεί ο 39χρονος.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο 39χρονος αποφυλακίζεται, με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μιλώντας στο Cretalive ο κ. Βασιλάκης σχολίασε την εξέλιξη αυτή αναφέροντας: "Είναι μια πρώτη δικαίωση και αναμένουμε πλέον την οριστική απαλλαγή του εντολέα μου"


Ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου, κ. Γιάννης Βασιλάκης

Όπως έχουμε γράψει, το κρίσιμο αποτύπωμα ήταν που οδήγησε στην έκδοση εντάλματος και στην σύλληψη 39χρονου για την υπόθεση της δολοφονίας Κουνάλη.
Στις 31 Μαϊου ο 39χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε οδηγηθεί στις φυλακές Χανίων. Πλέον βγαίνει από την φυλακή, ενώ η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση θα κριθεί από το αρμόδιο Δικαστικό συμβούλιο.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ