ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ηλίας Λαμπίρης, αποχαιρετά τον αδελφικό του φίλο Δημήτρη Κρεμαστινό

0

«Στις 7 και 20 σήμερα Παρασκευή χτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο. Αμέσως το μυαλό μου πήγε στον Ευαγγελισμό. Ωχ, σκέφτηκα, χάσαμε τον Δημήτρη μας. Μόλις είδα στην οθόνη το όνομα της αγαπημένης σου Τζένης μου κόπηκε η φωνή. «Ηλία, στις 7 μας έφυγε ο Δημήτρης» , ψιθύρισε με κομμένη την ανάσα. Επί δυο μήνες που ήταν στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού πρωί και βράδυ ανταλλάσσαμε πληροφορίες μαζί και με τον κοινό μας φίλο τον Βασίλη Γολεμάτη για την πορεία της Υγείας του με εναλλασσόμενα συναισθήματα κάθε φορά. Πότε με ανεβασμένο ηθικό και πότε με απαισιοδοξία τελείωνε κάθε τηλεφώνημα. Σήμερα το πρωί έσβησαν οι ελπίδες μας. Φίλοι σου, πάρα πολλοί φίλοι σου Δημήτρη κάθε μέρα μου τηλεφωνούσαν και ήθελαν να ακούσουν κάτι ευχάριστο για την πορεία της υγείας σου και προσεύχονταν για σένα όπως μου έλεγαν.

Έφυγε από την ζωή ένας σπουδαίος άνθρωπος ένας σπουδαίος επιστήμονας ,ένας πολιτικός με αξίες και απαράμιλλο ήθος . Η ιδιαίτερη πατρίδα σου η Ρόδος, ο Αρχάγγελος, η Χάλκη και όλη η Ελλάδα θα στερηθούν τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που τους προσέφερες. Με υπεράνθρωπες προσπάθειες κράτησες στη ζωή, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία ,τον Ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Γνωριστήκαμε για πρώτη φορά πριν 35 χρόνια ως γιατροί του ΕΣΥ στο ΓΝΑ και από τότε η φιλία μας η οικογενειακή είχε αδελφικό χαρακτήρα. Φαίνεται ότι πολύ ταιριάξαμε και με τους κοινούς μας φίλους τον Νίκο και τον Βασίλη είχαμε πολύ δεθεί σε ευχάριστες και δύσκολες στιγμές της ζωής.

Καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία για κάθε θέμα της επικαιρότητας. Θα μας λείψεις Δημήτρη πολύ. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα σε χάναμε τόσο ξαφνικά. Πριν 2 μήνες που είμαστε με την αγαπημένη σου Τζένη, τη Φρόσω και την Φανή στη Νέα Μάκρη αναλύαμε την πολιτική και αθλητική επικαιρότητα. Πότε συμφωνούσαμε και πότε διαφωνούσαμε. Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα ήταν η τελευταία μας συνάντηση. Σε λίγο θα σε υποδεχτεί η Ρόδος. Η ιδιαίτερη Πατρίδα σου που τόσο αγάπησες και που πάντοτε σε τιμούσε και θα θυμάται την προσφορά σου. Εμείς οι φίλοι σου θα σε θυμούμαστε ως μια μεγάλη προσωπικότητα της Ιατρικής και της πολιτικής με ξεχωριστό ήθος και ευπρέπεια στον λόγο σου. Μην ανησυχείς φίλε Δημήτρη για την αγαπημένη σου Τζενη,  εμείς οι συγγενείς και φίλοι σου θα ήμαστε δίπλα της. Θα μείνει όμως για όλους εμάς το ερώτημα, γιατί; Ελαφρύ το ροδίτικο χώμα που θα σε σκεπάσει.»

Ηλίας Λαμπίρης,

Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ