ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ: «Νέα Αριστερά» το όνομα του νέου κόμματος των 11

0

Το νέο κόμμα παρουσιάζουν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχημάτισαν ανεξάρτητη ΚΟ με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση.

Το όνομα του νέου φορέα θα είναι τελικά «Νέα Αριστερά» και μένει να το ανακοινώσει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο πρώην υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος. Γραμματέας της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα οριστεί η Πέτη Πέρκα.

Οι 11 είναι οι: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα, Χουσεΐν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν σύντομες τοποθετήσεις από Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο, Τσακαλώτο, ενώ ο επικεφαλής Αλέξης Χαρίτσης θα αποκαλύψει το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θα ακολουθήσει συζήτηση ανάμεσα στους παρόντες βουλευτές και στελέχη των τάσεων «6 συν 6» και της «Ομπρέλας».

Νωρίτερα, οι «11» πραγματοποίησαν την πρώτη επίσημη διαφοροποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, καθώς οι 10 ψήφισαν «παρών» στην ψηφοφορία για τους servicers.

Αύριο θα σταλεί και η επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία οι 11 θα ανακοινώσουν τη συγκρότηση της ΚΟ και το όνομά της.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα δώσει το «παρών» στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου που εισάγεται για διήμερη συζήτηση στην ολομέλεια και πιθανότατα ο Αλέξης Χαρίτσης θα κάνει πρεμιέρα με την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος ΚΟ. Μετά το φορολογικό νομοσχέδιο θα ακολουθήσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Εκεί εκτιμάται ότι θα δοθεί «η μητέρα των μαχών», καθώς το βήμα της Βουλής θα είναι για τον κ. Χαρίτση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών πλέον, το πεδίο των «προγραμματικών δηλώσεων» της νέας προσπάθειας που γίνεται στη μετα-ΣΥΡΙΖΑ εποχή.

 

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ