ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Βράβευση μαθητών/τριων που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες το 2023-24

0

 Με μια σεμνή και λιτή τελετή, παρουσία, του  εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πατέρα Νικολάου, της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κας Μαρίας Λιονή, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κου Μανούσου Μαραγκάκη, της κας Κατερίνας Πετσούλα  εκπροσώπου του Βουλευτή Ρεθύμνης κου Μανόλη Χνάρη, των Αντιδημάρχων του Δήμου Ρεθύμνου κ.κ. Δημήτρη Λελεδάκη και Νικολάου Προβιά, του Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου κου Παναγιώτη Αντωνιάδη, των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, συναδέλφων, μαθητών/τριών, γονέων και πλήθος κόσμου,  μέσα σε κατάμεστη αίθουσα, (Ωδείο Ρεθύμνου αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης) τιμήθηκαν και βραβεύθηκαν οι Μαθητές-τριες των ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ρεθύμνου, που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες το 2023-24, οι Προπονητές και οι Σχολικές Μονάδες που τιμήθηκαν με το βραβείο «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» .

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής κος Ανδρέας Μπενάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και τα οφέλη της Φυσικής Αγωγής και του Σχολικού Αθλητισμού. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του Υπευθύνου Φυσικής Αγωγής κου Ανδρέα Κουρμούλη,  που εστίασε στην ανάγκη στήριξης όλων των αθλημάτων, στη συνέχιση των εργασιών τόσο στο ΔΑΚ Γάλλου όσο και στο Δημοτικό Γυμναστήριο Περάματος, στον κίνδυνο της βίας και των επεισοδίων στους σχολικούς αγώνες, καθώς και στο ανάχωμα της βίας, την Ευγενή Άμιλλα και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις τιμητικές βραβεύσεις, Μαθητών/τριών – Προπονητών και των Σχολικών Μονάδων που τιμήθηκαν με το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» και τις τοποθετήσεις των επισήμων για την αναγκαιότητα στήριξης και συνέχισης εκδηλώσεων που επιβραβεύουν τις προσπάθειες και τον αγώνα των μαθητών/τριών, την ανάγκη αποκατάστασης και δημιουργίας χώρων άθλησης, όπως επίσης την επιβεβλημένη ανάγκη  ο αθλητισμός να απαλλαγεί από  φαινόμενα βίας.

Το  βραβείο του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» θεσπίστηκε  για πρώτη φορά από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων και Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) για να τιμηθούν Σχολικές Μονάδες που διακρίθηκαν για την αφοσίωση τους στις Ολυμπιακές αρχές και αξίες. Εκφράζεται με τον αλληλοσεβασμό και την επικοινωνία, την αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των ατόμων και των ομάδων.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ρεθύμνης και η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ