ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης: Θα έχουμε συλλήψεις για τις μαφίες σε Μύκονο και άλλα νησιά

0

Στην εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρξουν συλλήψεις για εγκληματικές οργανώσεις στη Μύκονο και άλλα νησιά προχώρησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Υπάρχουν μέλη ομάδων εγκληματικών που συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες και στη Μύκονο, το τελευταίο περιστατικό είναι και η "κορυφή του παγόβουνου" και η αφορμή για μια σειρά διερευνητικές διεργασίες που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή η ΕΛΑΣ μαζί με τους εισαγγελείς για τη συγκεκριμένη δολοφονία. Φαίνεται ότι υπάρχει εκεί μια δραστηριότητα με πολλές επιμέρους που συγκροτούν εγκληματικές οργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι ήδη η ΕΛΑΣ έχει ανοίξει δικογραφίες, εξετάζει με λεπτομέρειες και διερευνά τα μέλη και τις δραστηριότητες και από την άλλη πλευρά με αφορμή την εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, θα αναλάβουν να διερευνήσουν αυτή την υπόθεση και θα πάμε μέχρι τέλους» », επεσήμανε στον ΣΚΑΪ ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, δολοφονίες, όλα αυτά έχουν μπει σε δυο δικογραφίες και να είστε βέβαιοι ότι έχει ξεκινήσει μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια προκειμένου σύντομα να οδηγηθούμε στον εντοπισμό ποινικών πράξεων, συλλήψεις και προσαγωγές στη Δικαιοσύνη. Αυτό που συμβαίνει στη Μύκονο και σε άλλα νησιά όπως είναι η Ζάκυνθος και σε άλλα νησιά, στις Κυκλάδες που αναπτύσσονται ραγδαία όλα αυτά τα προβλήματα, δημιουργούν προβλήματα όχι μόνο τους κατοίκους και στους υγιείς τουρίστες και επιχειρηματίες. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέλος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Χρυσοχοΐδης για την ενδοοικογενειακή βία

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, χαρακτηρίζοντας «ελπιδοφόρο» αυτό που γίνεται με τις χιλιάδες γυναίκες που καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους. Όσον αφορά τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας είπε ότι το πρώτο εξάμηνο έχουν γίνει 5.830 συλλήψεις σε συνολικά 0.900 περιστατικά, «πρακτικά αυτό σημαίνει 1.000 συλλήψεις τον μήνα. Εδώ γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά υπάρχουν γραφεία σε όλη την Ελλάδα που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το θέμα».

Υπογράμμισε ότι υπάρχει μια μείωση της τάξεως του 20% σε επίπεδο μικροεγκληματικότητας στην Αττική, με 700 λιγότερες διαρρήξεις στο κέντρο της Αθήνας και μείωση περιστατικών βιασμών κατά 35%. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «κοινωνικό φαινόμενο» την παραβατικότητα των ανηλίκων, με τον αριθμό των συλλήψεων να φτάνει σε 6.640 σε σύνολο 5.599 περιστατικών, ενώ ενημέρωσε ότι κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή υπάρχει Αστυνομία ελαφρώς οπλισμένη σε όλες τις πλατείες, προαναγγέλλοντας πως βρίσκεται στα «σκαριά» μεγάλη επιχείρηση για να σταματήσει η διασπορά όπλων.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ