ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Θεσμική συνάντηση του Δημάρχου Ρεθύμνης με Δ.Σ. Εστίασης και Αναψυχής για θέματα της παλιάς πόλης

0

  Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και ο Αντιδήμαρχος Παλιάς Πόλης κ. Στέλιος Σαμψών, είχαν θεσμική συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εστίασης και Αναψυχής Ρεθύμνου.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σαφούς διευκρίνησης προς τους επιχειρηματίες, ότι μπορεί να βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες ψήφισης νέας κανονιστικής απόφασης για την παλιά πόλη, ωστόσο, η παλαιότερη παραμένει σε ισχύ και οφείλουν να την εφαρμόζουν ως έχει.

 Οι εκπρόσωποι του σωματείου εστίασης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους κ. Μιχάλη Χάσικο, παρουσίασαν τις προτάσεις τους και εξέφρασαν την διάθεση τους να συνεργαστούν στην προσπάθεια διαμόρφωσης συνθηκών ασφαλούς λειτουργικότητας για το ιστορικό κέντρο της πόλης.

  Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του σωματείου, ότι η νέα κανονιστική έχει συνταχθεί και θα εφαρμοστεί, όταν ψηφιστεί, στην κατεύθυνση επίτευξης της καλύτερης δυνατής ευταξίας για την παλιά πόλη. Εξήγησε αναλυτικά το ισχύον νομικό πλαίσιο και επισήμανε, ότι ο Δήμος δεσμεύεται, όταν γίνονται έλεγχοι και βεβαιώνονται παραβάσεις, να υπογράφονται αυτές από τον Δήμαρχο και να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Ενημέρωσε επίσης για την συγκρότηση του ειδικού συνεργείου, στελεχωμένο από δημοτικούς υπαλλήλους, με αρμοδιότητα  την απομάκρυνση και καταγραφή όλων των αντικειμένων που καταλαμβάνουν  αυθαιρέτως και παρανόμως κοινόχρηστο χώρο και αφορά επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ελεγκτικών μηχανισμών.

  «Δεν είναι επιθυμία του δήμου να αντιδικεί με το επιχειρείν» δήλωσε ο κ. Δήμαρχος προς τους εκπροσώπους του σωματείου εστίασης και αναψυχής για να επισημάνει ότι «για να έχει καλή εικόνα η πόλη μας, είναι υποχρέωση όλων μας να λειτουργούμε στο πλαίσιο της νομιμότητας». Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την συνεχή συνεργασία τους, τονίζοντας, ότι «η διατήρηση των δυνατοτήτων προσβασιμότητας και ο σεβασμός στους όρους ασφαλείας της παλιάς πόλης, προσδίδουν την ποιότητα εκείνη που διασφαλίζει πρωτίστως τα συμφέροντα των επιχειρηματιών».

  Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έστειλε τις παρατηρήσεις της, σχετικά με την νέα κανονιστική και οι οποίες είναι απολύτως σύμφωνες με το αρχικό σχέδιο, το οποίο της είχε υποβληθεί για να αποφανθεί αρμοδίως.

  Να σημειωθεί, ότι αντίστοιχα από τις 6 Ιουνίου 2024 ο Δήμος εγγράφως είχε ενημερώσει τις διοικήσεις του Αστυνομικού Τμήματος, του Τμήματος Τροχαίας, του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας Ρεθύμνου. Επανήλθε δε με νέο έγγραφο την 1η Ιουλίου 2024 και αναμένει να τοποθετηθεί επί του σχεδίου το Τμήμα Τροχαίας.

  Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Δήμαρχος, το ότι προωθούνται διαδικασίες νέας κανονιστικής, δεν σημαίνει, ότι είναι εκτός ισχύος η παλαιότερη. 

  «Υπάρχει η προηγούμενη, η οποία προφανώς παραβιάζεται κατάφορα» είπε προς τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών ο κ. Δήμαρχος, τονίζοντας, ότι «δυστυχώς καταγράφονται φαινόμενα αποθράσυνσης από μερίδα επαγγελματιών που συνεχίζουν να μην συμμορφώνονται με την ισχύουσα κανονιστική και να εκμεταλλεύονται δυνατότητες που δόθηκαν με τις νομικές διατάξεις που επιβλήθηκαν την περίοδο εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων κατά του  covid 19».

  Κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Δήμαρχος δήλωσε, ότι  μια πόλη και μια κοινωνία, οφείλουν να πορεύονται με αμοιβαίο σεβασμό για το κοινό όφελος και όχι με βάση τα ατομικά συμφέροντα ενός εκάστου. Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εστίασης και αναψυχής δείχνει πολύ καλή διάθεση συνεργασίας. Για το λόγο αυτό τους καλεί να συμμορφωθούν όλοι με τις διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας κανονιστικής έως ότου ψηφιστεί η νέα και τόνισε, ότι θα επιθυμούσε τα μέλη του νέου Δ.Σ. να δώσουν πρώτοι το καλό παράδειγμα προς τους συναδέλφους τους και όλοι μαζί να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την ευταξία στην πόλη μας.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ