ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη στη Λέσβο

0

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε τη Λέσβο, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ»), Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε την 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών, υποδεχόμενος από τον Διοικητή Σμήναρχο Νικόλαο Καλογεριά και περιηγήθηκε σε κλιμάκιο πυροσβεστικών αεροσκαφών PZL, συγχαίροντας το προσωπικό για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και τη συνεισφορά του στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Στρατηγείο της 98 ΑΔΤΕ, όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, τη δομή, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές της, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου Υποστρατήγου Μιχαήλ Σεβδυνίδη, του Διοικητή Περεφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου Ταξιάρχου Παναγιώτη Κυπριωτέλλη, του Διοικητή 9ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ Πλοιάρχου Ευστρατίου Ψύρρα, του Υποδιοικητή ΝΑΣΛΕ Πλωτάρχη Μιχαήλ Γεωργέλλη ΠΝ και του Διοικητή 3ου ΣΗΕ Επισμηναγού (ΥΠΛ) Γεωργίου Καραγιαννόπουλου.

Προέβη, επίσης, στη βράβευση του Επιλοχία Δημητρίου Παναγόπουλου, που είχε διατεθεί ως οδηγός για την κάλυψη αναγκών του ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Υγείας Άντισσας και ενήργησε αστραπιαία μεταφέροντας στο νοσοκομείο Μυτιλήνης έναν 13χρονο, που είχε υποστεί πολλαπλά τσιμπήματα μελισσών, σώζοντας τη ζωή του.

Έπειτα, μετέβη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ», όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του 296 Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής (Μ/Κ ΤΕ) Αντισυνταγματάρχης Θεόδωρος Ρεντίφης, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, ενημερώθηκε για τη στελέχωσή του και συνομίλησε με τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε την έδρα του 265 Μ/Κ ΤΕ στο Στρατόπεδο «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ», όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της 22 ΔΤΕ Συνταγματάρχης (ΠΖ) Βασίλειος Μπονορόπουλος, ο Διοικητής του 265 Μ/Κ ΤΕ Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Σπυρίδων Μαμάκος και ο Διοικητής του 98 ΛΑΤΕΘ Ταγματάρχης (ΠΖ) Γρηγόριος Καζάζης. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκε για την οργάνωση και την αποστολή της Μονάδας, ενώ παρακολούθησε επίδειξη της Διμοιρίας Αμέσου Αντιδράσεως (ΔΑΑ), τον ειδικό εξοπλισμό ζεύγους Ελευθέρων Σκοπευτών Ειδικών Αποστολών (ΕΣΕΑ), καθώς και του Συστήματος Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΣΜΗΕΑ).

Ακολούθως, συναντήθηκε με τους Διοικητές και τους Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Άντισσας, Καλλονής, Μυτιλήνης, Πολιχνίτου, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς και τους ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας ενώ εξέφρασε τη βούληση της Πολιτείας για την αναβάθμιση του θεσμού. Έμπρακτη απόδειξη αυτού αποτελεί η πρόσφατη ψήφιση νέου νομικού πλαισίου για τον εξορθολογισμό των στρατολογικών διατάξεων και την αναβάθμιση του θεσμού.

Εν συνεχεία, βρέθηκε στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΖ) ΜΑΚΡΗ ΜΙΧΑΗΛ», όπου ενημερώθηκε από τα μέλη του πληρώματος του Ε/Π UH-1H Huey του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων για το πτητικό έργο, τις επιχειρήσεις συνεργασίας με τις Ειδικές Δυνάμεις, καθώς και τις δράσεις κοινής ωφελείας, όπως την αεροπυρόσβεση και τις αεροδιακομιδές.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, υποδεχόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Στρατή Δήσσο και τον Εφημέριο π. Χρήστο Τσιτμηδέλλη. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυθήμνης κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης.

Τέλος, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» και συναντήθηκε με τους τρεις Στρατιωτικούς Ιατρούς (Οφθαλμίατρο, Ογκολόγο και Επεμβατικό Καρδιολόγο) που διατίθενται για την κάλυψη των αναγκών του, ενώ τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ