ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Απονομή πτυχίων από τον ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη στην Ορκωμοσία Μονίμων Λοχιών στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ)

0

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης παρέστη σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, στην τελετή Ορκωμοσίας των Μονίμων Λοχιών Τάξης 2024 «Σχη (ΠΖ) Βασιλείου Παπαλάμπρου» της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), στις εγκαταστάσεις της, στα Τρίκαλα, όπου απένειμε τα πτυχία στους ορκισθέντες.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, o Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, o Γενικός Επιθεωρητής Στρατού (ΓΕΠΣ) Αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Νίκος Σακκάς, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς και συγγενείς των νέων Λοχιών.

Από τη Σχολή αποφοίτησαν 228 Μόνιμοι Λοχίες, εκ των οποίων 192 από την Ελλάδα και 36 από την Κύπρο.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και χαρά απένειμα σήμερα τα πτυχία στην ορκωμοσία των νέων Μονίμων Λοχιών του Στρατού Ξηράς, στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Όλων εκείνων που θα στελεχώσουν κρίσιμες ειδικότητες και θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των δικαίων της Πατρίδας μας, καθώς και στην ευρύτερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Διοικητή και το προσωπικό της Σχολής, διότι παραδίδουν στον Ελληνικό Στρατό άριστα εκπαιδευμένα στελέχη, καθώς και τις οικογένειες των νέων Μονίμων Λοχιών που εμπιστεύτηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις τα παιδιά τους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους ορκισθέντες για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους. Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία και είμαι βέβαιος ότι θα επιτελέσουν στο έπακρο το καθήκον τους. Θα ήθελα επίσης να τους προτρέψω να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται διαρκώς γύρω από το αντικείμενό τους και να τους διαβεβαιώσω ότι οι κόποι τους θα ανταμειφθούν. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την στρατιωτική, θα βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών και των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου η καθημερινότητά τους να είναι η καλύτερη δυνατή και να μπορούν να εκπληρώνουν απερίσπαστοι την υψηλή αποστολή τους.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ