ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση στο Διεθνές Κέντρο Ειρήνης και Ασφάλειας

0

Βομβαρδισμών συνέχεια στην Ουκρανία και για 18η ημέρα οι σειρήνες συναγερμού εξακολουθούν να ηχούν στη χώρα και η αγωνία κορυφώνεται, καθώς ο κλοιός γύρω από την πρωτεύουσα του Κιέβου στενεύει.

Το πρωί της Κυριακής ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το Διεθνές Κέντρο Ειρήνης και Ασφάλειας (IPSC) στην περιοχή Γιαβορίβ, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λβιβ και περίπου 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 8 πυραύλους.

Πρόκειται για μία μεγάλη στρατιωτική βάση που περιλαμβάνει ένα κέντρο εκπαίδευσης για στρατιώτες, κυρίως για ειρηνευτικές αποστολές.

"Οι εισβολείς πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια", αναφέρεται στην ανακοίνωση από την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Λβιβ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Maksym Kozytsky, κατά τη διάρκεια της νύχτας η Ρωσία εκτόξευσε τουλάχιστον 30 πυραύλους στο στρατιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο Γιαβορίβ, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 9 νεκρούς και 57 τραμαυτίες.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον μιας στρατιωτικής μονάδας στην εγκατάσταση, δήλωσε ο Αντόν Μιρόνοβιτς, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Χερσαίων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεκαεννέα ασθενοφόρα με τις σειρήνες τους να ηχούν κατευθύνονται προς την ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ κοντά στα πολωνικά σύνορα, δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας, αφού τοπικοί αξιωματούχοι μετέδωσαν πως η εγκατάσταση επλήγη από ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Άλλα επτά ασθενοφόρα εθεάθησαν να κατευθύνονται προς την εν λόγω εγκατάσταση μετά την επίθεση.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πιο δυτικό σημείο της Ουκρανίας που έχει δεχθεί μέχρι τώρα επίθεση στη διάρκεια του πολέμου.

"Τρομοκρατική επίθεση η επιδρομή στο Διεθνές Κέντρο Ειρήνης και Ασφάλειας"

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksii Reznikov, χαρακτήρισε τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας στο Διεθνές Κέντρο Ειρηνευτικής και Ασφάλειας "τρομοκρατική επίθεση" και πρόσθεσε ότι "ξένοι εκπαιδευτές" εργάζονται στη στρατιωτική βάση.

"Πρόκειται για νέα τρομοκρατική επίθεση κατά της ειρήνης και της ασφάλειας κοντά στα σύνορα ΕΕ-ΝΑΤΟ. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει αυτό. Κλείσε τον ουρανό!", δήλωσε.

Νεκροί και τραυματίες από τον βομβαρδισμό μοναστηριού στο Ντονέτσκ

Από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς δεν γλίτωσε ούτε το μοναστήρι της Λαύρας του Σβιατογίρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπως μεταδίδει το Ukrinform, επικαλούμενο ανάρτηση της ουκρανικής συνοριοφυλακής στο Telegram, η οποία συνοδεύεται από σχετικές εικόνες.

"Οι εισβολείς έπληξαν τη Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ», αναφέρει χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ριμπάλκιν, επικεφαλής ΜΚΟ στην περιοχή, η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε στις 11:05 το βράδυ του Σαββάτου. "Χτύπησαν τον γυναικωνίτη. Αυτήν την ώρα, νεκροί και τραυματίες ανασύρονται από τα ερείπια", δήλωσε ο Ριμπάλκιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν στον τόπο της επίθεσης. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Η Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογίρσκ είναι μοναστήρι του 13ου αιώνα που υπάγεται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ φιλοξενεί τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη του Σβιατογίρσκ.

https://twitter.com/OrthodoxNews2/status/1502765789174284291?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1502765789174284291%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fkosmos%2Fpolemos-stin-oykrania-nekroi-kai-traymaties-apo-epithesi-sto-diethnes-kentro-eirinis-kai-asfaleias.9560147.html

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ