ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αναγκαίες οι φοιτητικές εστίες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο - Μεγάλος βραχνάς το στεγαστικό

0

 Προχωρούν οι διαδικασίες για τις πολυπόθητες εστίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με τις εργασίες να αρχίζουν να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, μετά από αρκετές καθυστερήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατασκευαστούν 3.000 νέες φοιτητικές κατοικίες στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο καθώς και αμφιθέατρο στον Γάλλο Ρεθύμνου, χωρητικότητας 800 ατόμων, το οποίο θα αξιοποιηθεί και ως συνεδριακό κέντρο.

Αναμένεται οι εστίες που θα δημιουργηθούν , να δώσουν μια σημαντική ανάσα σε φοιτητές που αναζητούν αγωνιωδώς σπίτια προς ενοικίαση στο Ρέθυμνο, καθώς το ζήτημα της φοιτητικής στέγης αποτελεί αγκάθι και ωθεί πολλούς σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Παράλληλα, οι νέες εστίες μπορούν να προσελκύσουν και φοιτητές από το πρόγραμμα erasmus.

Οι απαραίτητες διαδικασίες για τη δρομολόγηση των έργων είναι σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα σε 3 χρόνια.

Παράλληλα σύμφωνα με τον αντιπρύτανη, το πανεπιστήμιο Κρήτης, αναβαθμίζεται ενεργειακά με φωτοβολταϊκά, και θα αποτελεί τη πρώτη πανεπιστημιούπολη σε επίπεδο χώρας, μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ