ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρόδρομος στην Νεάπολη και στην Κίσαμο για την εορτή της Παναγίας

0

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, Πέμπτης, 15ης Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως και έλαβε μέρος στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πισιδίας κ. Ιώβ και συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου κ. Γερασίμου.

Κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Γερασίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος κήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ ακολούθως έλαβε μέρος στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας και στην εόρτιο τράπεζα που παρετέθη μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμπάρι, όπου χοροστάτησε κατά τον Μεθέορτο Εσπερινό, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου.

Στο εγκάρδιο καλωσόρισμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος αντιφώνησε με λόγους θερμούς, αναφερόμενος στο ρόλο της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πορεία της σωτηρίας καθενός Ορθοδόξου Χριστιανού και επικαλούμενος τις θεοπειθείς και ακαταίσχυντες θεομητορικές πρεσβείες προς τους χιλιάδες πιστούς, οι οποίοι κατέκλυσαν, όλες αυτές τις ημέρες, όλα τα Θεομητορικά Προσκυνήματα απ’ άκρου εις άκρον της Μεγαλονήσου Κρήτης και όλης της Ελλάδος.

Ακολούθησε εόρτια μοναστηριακή τράπεζα

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ