ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Μπάιντεν: Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία

0

Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας κατά του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απεύθυνε ο Τζο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία.

Ο Μπάιντεν είπε ότι μίλησε με τον Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

    «Είχαμε μια σύντομη αλλά καλή συζήτηση. Η Τζιλ κι εγώ προσευχόμαστε για εκείνον. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος που σκοτώθηκε. Ήταν πατέρας, προστάτευε την οικογένειά του από τις σφαίρες που έπεφταν», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

    «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία ή οποιαδήποτε βία», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

«Για αυτό, η απόπειρα δολοφονίας είναι αντίθετη με όλα όσα υποστηρίζουμε ως έθνος, τα πάντα. Δεν είναι αυτό που είμαστε ως έθνος. Δεν είναι η Αμερική και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό», πρόσθεσε.

Όπως είπε, ξέρουν ποιος είναι ο δράστης, ωστόσο δεν έχουν ακόμη πληροφορίες για το κίνητρό του και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην κάνουν υποθέσεις σχετικά με τα κίνητρά του ή τις σχέσεις του

    «Αφήστε το FBI και οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες τους να κάνουν τη δουλειά τους. Έχω δώσει οδηγίες αυτή η έρευνα να είναι ενδελεχής και γρήγορη και οι ερευνητές θα έχουν κάθε μέσο που χρειάζονται για να το κάνουν αυτό», πρόσθεσε.

«Ο κ. Τραμπ, ως πρώην πρόεδρος και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, έλαβε ήδη ένα αυξημένο επίπεδο ασφάλειας και ήμουν συνεπής στην καθοδήγησή μου προς τη Μυστική Υπηρεσία για να του παρέχουν κάθε πόρο, ικανότητα και προστατευτικό μέτρο που είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η συνεχής ασφάλειά του», συνέχισε.

«Δεύτερον, ζήτησα από τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας να επανεξετάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας για το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αύριο.

Και τρίτον, διέταξα μια ανεξάρτητη αναθεώρηση της εθνικής ασφάλειας στη χθεσινή συγκέντρωση για να αξιολογήσει ακριβώς τι συνέβη και θα μοιραστούμε τα αποτελέσματα αυτής της ανεξάρτητης αναθεώρησης και με τον αμερικανικό λαό», κατέληξε ο Μπάιντεν.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ