ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: «Είμαι απρόθυμος να αποσυρθώ -Μόνο αν υπάρξει ιατρική ανάγκη»

0

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε συνέντευξη που προβλήθηκε την Τετάρτη ότι μπορεί να επανεξετάσει την απόφασή του να παραμείνει στην κούρσα με τον Ντόναλντ Τραμπ, αν προκύψει κάποια ιατρική ανάγκη.

«Υπάρχει κάτι που θα κοιτάζατε εσείς, προσωπικά… να πείτε “αν το δω αυτό, θα το επανεκτιμήσω”;». ρώτησε τον Μπάιντεν ο παρουσιαστής της BET, Εντ Γκόρντον, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη.

«Αν είχα κάποια ιατρική ανάγκη, θα το έκανα…».

Ο Μπάιντεν, 81 ετών, δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από μέλη του κόμματός του να αποσυρθεί από την κούρσα μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ με τον Τραμπ, 78 ετών, στα τέλη Ιουνίου.
Άλλος ένας βουλευτής τού ζητά να αποσυρθεί

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο βουλευτής Άνταμ Σιφ από την Καλιφόρνια, ο οποίος θεωρείται μεγάλο φαβορί για να κερδίσει την πολυπόθητη έδρα της ισχυρής πολιτείας στη Γερουσία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, προέτρεψε τον Μπάιντεν να αποχωρήσει.

Η τραχιά, άκαμπτη εμφάνιση και οι ενίοτε ακατάληπτες και μη εστιασμένες απαντήσεις του Δημοκρατικού εν ενεργεία προέδρου σε αυτό το ντιμπέιτ προκάλεσαν πανικό μεταξύ των συμμάχων του σχετικά με το αν μπορεί να κάνει αποτελεσματική εκστρατεία εναντίον του Τραμπ ή να υπηρετήσει άλλα τέσσερα χρόνια στο αξίωμα.

Για το ντιμπέιτ με τον Τραμπ

Η ομάδα για την εκστρατεία του Μπάιντεν δήλωσε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ ότι ο πρόεδρος ήταν κρυωμένος και αργότερα δήλωσε ότι ήταν εξαντλημένος μετά από μια εξαντλητική περίοδο διεθνών ταξιδιών. Φέρεται να διαβεβαίωσε τους νευρικούς Δημοκρατικούς μετά το ντιμπέιτ ότι τον εξέτασε γιατρός και του είπε ότι η υγεία του ήταν μια χαρά.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου Κέβιν Ο’ Κόνορ περιέγραψε τον Φεβρουάριο τον Μπάιντεν ως «υγιή, δραστήριο, εύρωστο άνδρα 81 ετών».

Ο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα αναγνωρίσει την κακή του απόδοση. «Έκανα ένα σοβαρό λάθος σε όλο το ντιμπέιτ», δήλωσε ο Μπάιντεν στη συνέντευξη της BET.

Όμως ο ίδιος και η καμπάνια του έχουν αποκρούσει τις εκκλήσεις να αποχωρήσει και υποστήριξαν ότι είναι ο Δημοκρατικός που έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις να νικήσει τον Τραμπ.

«Όταν έθεσα αρχικά υποψηφιότητα, ίσως θυμάσαι, Εντ, είπα ότι θα ήμουν ένας μεταβατικός υποψήφιος και πίστευα ότι θα μπορούσα να προχωρήσω από αυτό, να το μεταβιβάσω σε κάποιον άλλο», είπε ο Μπάιντεν στον Γκόρντον.

«Αλλά δεν περίμενα ότι τα πράγματα θα γίνονταν τόσο, τόσο, τόσο διχασμένα», είπε. «Και ειλικρινά, νομίζω ότι το μόνο πράγμα που φέρνει η ηλικία είναι λίγη σοφία. Και νομίζω ότι έχω αποδείξει ότι ξέρω πώς να πετύχω πράγματα για τη χώρα, παρά το γεγονός ότι [ακατάληπτο] δεν μπορέσαμε να τα πετύχουμε».

«Αλλά υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν, και είμαι απρόθυμος να τα παρατήσω», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Η πλήρης συνέντευξη θα μεταδοθεί την Τετάρτη το βράδυ στις 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας, στα μέσα της τρίτης ημέρας του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων.

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ