ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Δήλωση του Αλέκου Μαρινάκη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την κατάσταση στην Κρήτη

0

Ο Αλέκος  Μαρινάκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την κατάσταση στην Κρήτη δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας του κρητικού λαού για την προστασία του περιβάλλοντος,  που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υποκρισία της ΕΕ, των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων που κλαίγονται δήθεν για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, όμως είναι οι ίδιοι που την προκαλούν.

Αυτή την περιβαλλοντοκτόνο αντιλαϊκή πολιτική υλοποιεί, χωρίς παρέκκλιση, η περιφερειακή αρχή Κρήτης, που βάζει πλάτη για τις μπίζνες των ομίλων της Ενέργειας, των τουριστικών ομίλων και δίνει συναίνεση  στην παραχώρηση ελεύθερων χώρων - λαϊκής περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα.   Μερικά από τα «μνημεία» αυτής της εγκληματικής πολιτικής, για να εκμεταλλεύονται τα μονοπώλια και να εμπορευματοποιούν, για τα κέρδη τους,  φυσικούς πόρους και το περιβάλλον,  είναι:

Οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, ηλιοθερμικοί σταθμοί, τα φωτοβολταϊκά και αποθηκευτικά πάρκα χιλιάδων στρεμμάτων, ακόμα και σε περιοχές υποτίθεται προστατευόμενες, τις Νatura, αλλά και σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, με τη «βούλα» της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας». «Πράσινες»   business του κεφαλαίου, που προωθούν και εξειδικεύουν όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της ΕΕ και του συστήματος, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,  με την ουσιαστική συμφωνία και των άλλων κομμάτων (Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, ΜΕΡΑ25 κλπ), που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και αυτής της πολιτικής, καταδικάζοντας τον λαό σε ενεργειακή φτώχεια.

Η σύμβαση για τους υδρογονάνθρακες στα θαλάσσια «οικόπεδα» της Κρήτης.

Η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο της Πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών. Τα σχέδια των ομίλων του τουρισμού για τον Παλίγκρεμνο,  που βρήκαν απέναντι το λαϊκό κίνημα, τα Φαλάσαρνα, κτλ.  Η επένδυση γυψορυχείου στο Στόμιο Κισσάμου, η επέκταση του λατομείου μέσα στην προστατευμένη περιοχή του Φαραγγιού στην Κάντανο, τα σχέδια για την επαναλειτουργία του Λατομείου των Γουρνών στη Χερσόνησο.  

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κρήτης ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στα εγκληματικά σχέδια ΕΕ - κυβερνήσεων που αβαντάρει η περιφερειακή αρχή. Θα παλεύουν για να δυναμώνει η διεκδίκηση για να παραδοθούν μια σειρά χώροι στην τοπική κοινωνία, όπως το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»,  τα κτίρια στον Λόφο Καστέλι στα Χανιά, κτλ.. Να αξιοποιηθούν για τις λαϊκές ανάγκες χώροι όπως το Στρατόπεδο Μαρκόπουλου στα Χανιά. Να προστατευθούν χώροι ιστορικής σημασίας, όπως το Φρούριο Ιτζεδίν και  να αποκατασταθούν μνημεία σε όλη την Κρήτη. Να μπαίνει στο στόχαστρο η πολιτική που μετατρέπει την Ενέργεια και το νερό σε πανάκριβα εμπορεύματα.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για τον κρητικό λαό μπροστά στις ευρωεκλογές. Ο λαός της Κρήτης μπορεί να κάνει πράξη τον φόβο των κυβερνώντων σε κεντρικό και τοπικό κράτος και των συμφερόντων που αυτοί υπηρετούν.

Να ψηφίσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο, πιο ισχυρή αγωνιστική δράση ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο  του περιβάλλοντος! »

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ