ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

ΒΟΑΚ: Δίκαιη αποζημίωση και όχι… ψίχουλα!

0

Την καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων ζητούν από το υπουργείο Υποδομών ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία απαλλοτριώνονται για τις ανάγκες του έργου κατασκευής του τμήματος Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος του ΒΟΑΚ. Οι ιδιοκτήτες ζητούν να τους καταβληθούν οι κανονικές, έστω και προσωρινές αποζημιώσεις που έχουν επιδικαστεί από το εφετείο ανατολικής Κρήτης με βάση τα διορθωμένα κτηματολογικά στοιχεία, και οι οποίες έχουν μια λογική σύνδεση με τις πραγματικές αξίες των περιουσιών τους αντί για τα ποσά – «ψίχουλα» που έχουν παρακατεθεί από το δημόσιο με βάση το ειδικό θεσμικό καθεστώς 7Α (του περίφημου νόμου των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων), με βάση τα αρχικά εσφαλμένα και ελλιπή κτηματολογικά στοιχεία.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι για καλλιεργούμενο κτήμα με κτίσματα και ελιές, το δημόσιο με βάση τα αρχικά εσφαλμένα στοιχεία παρακατάθεσε μόλις 20.000 ευρώ, ενώ το αρμόδιο δικαστήριο έβγαλε προσωρινή αποζημίωση ύψους 113.000 ευρώ.

Αξίζει ν αναφερθεί ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο τάχθηκε στο πλευρό των ιδιοκτητών που αγωνιούν να πληρωθούν δίκαια για τις περιουσίες τους, ενώ αναμένεται να εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ