ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τριτοκοσμικές εικόνες λόγω... παρερμηνείας του νόμου στον Μπάλο - Προσωρινές αλλαγές από το Υπ. Περιβάλλοντος έφεραν το χάος

0

 Μάχη για να αποκαταστήσουν την μοναδική εικόνα της πολυβραβευμένης , δημοφιλούς παραλίας του Μπάλου, δίνουν η δημοτική αρχή της Κισσάμου και η εταιρία που δραστηριοποιείται στη γραμμή

Τέλος στις εικόνες ντροπής στο Μπάλο με τους επισκέπτες να μπαίνουν μέσα στη θάλασσα για να επιβιβαστούν στο πλοίο, βάζει η δημοτική αρχή,  επαναφέροντας την πλωτή εξέδρα που προϋπήρχε.

Για παρερμηνεία του νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος που οδήγησε στην απομάκρυνση της εξέδρας, έκανε λόγο ο δήμαρχος Κισσάμου, ενώ η εταιρία με ανακοίνωση της γνωστοποιεί ότι από την προσεχή Δευτέρα η επιβίβαση και αποβίβαση στα πλοία της θα γίνεται με απόλυτη ασφάλεια.

Μάχη για να αποκαταστήσουν την μοναδική εικόνα της πολυβραβευμένης , δημοφιλούς παραλίας του Μπάλου, δίνουν η δημοτική αρχή της Κισσάμου και η εταιρία που δραστηριοποιείται στη γραμμή. Σκηνές με τουρίστες να περπατούν μέσα στη θάλασσα με τις αποσκευές τους και να προσπαθούν να επιβιβαστούν στο πλοίο χωρίς στοιχειώδη ασφάλεια, έκαναν το γύρω του διαδικτύου και αποτέλεσαν αντικείμενο δυσφημιστικών σχολίων ακόμη και σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κισσάμου Γιώργο Μυλωνάκη, συνεργεία του δήμου βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο Μπάλο για την εκ νέου τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας που χρησιμοποιούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια για την επιβίβαση και αποβίβαση των επισκεπτών. Η απομάκρυνση της ,όπως ο ίδιος, εξήγησε ήταν αποτέλεσμα παρερμηνείας του νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την προστασία της περιοχής.

Η εταιρεία Cretan Daily Cruises που δραστηριοποιείται στη γραμμή ανακοίνωσε σήμερα ότι «από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024, η αποβίβαση των επιβατών από τα πλοία μας στον Μπάλο, καθώς και η επιβίβασή τους, θα γίνονται κανονικά με τη χρήση της νόμιμα αδειοδοτημένης πλωτής εξέδρας μας, όπως γινόταν και επί σειρά ετών».

Η Επιτροπή Εφαρμογής και Παρακολούθησης του σχεδίου Δράσης για τον Μπάλο, μετά από τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών της Κισσάμου, ανάμεσα τους το Ελαφονήσι και τα Φαλάσαρνα , αποφάσισε από την περασμένη άνοιξη αλλαγές για τις ακτές που προσελκύουν εκατομμύρια επισκεπτών. Στόχος μεταξύ άλλων ήταν ο έλεγχος της επισκεψιμότητας ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ