ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Οι ξενοδόχοι έχουν άδεια κρεβάτια γιατί αύξησαν πολύ τις τιμές - Σκληρός ανταγωνισμός με τα Airbnb

0

Βρισκόμαστε στο πικ της σεζόν αλλά τα ξενοδοχεία έχουν άδεια κρεβάτια παρά το γεγονός ότι οι τουριστικές αφίξεις είναι αυξημένες.

Από ότι φαίνεται οι ξενοδόχοι της Κρήτης «πληρώνουν» τις υψηλές τιμές που έχουν βάλει στα πακέτα τους και δυσκολεύεται να τις πληρώσει με την κρίση ο μέσος ευρωπαίος.

Κοινή διαπίστωση των εκπροσώπων του κλάδου σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά είναι ότι παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην υψηλή σεζόν, τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητες 80%-85% ενώ τέτοια εποχή άλλες χρονιές ήταν γεμάτα.

Ένα ζευγάρι Ευρωπαίων που θα έρθει για διακοπές μιας εβδομάδας στην Κρήτη Ιούλιο -Αύγουστο, θα πρέπει να πληρώσει ένα πακέτο(αεροπορικά,διαμονή σε 4αστερο,φαγητό) της τάξης των 1.500-2.000 το άτομο .

«Αυτά τα χρήματα πάρα πολλοί δεν τα έχουν και έτσι έρχονται μεν γιατί δεν θέλουν να στερηθούν τις διακοπές τους αλλά μένουν σε όπου πληρώνουν πολύ φθηνότερα» σχολίασε ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης .

Ο ίδιος σημείωσε ότι τώρα οι πληρότητες στο Ρέθυμνο φθάνουν το 75%-80%, και αρκετοί τουρ οπερείτορς κάνουν εκπτώσεις της τάξης του 10%-30%.

Ανάλογη εικόνα αναφορικά με τις πληρότητες υπάρχει και στα Χανιά,όπως μας είπε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νίκος Κόρακας.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι πτώση στην κίνηση υπάρχει και στην αγορά, αφού οι ταξιδιώτες είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτά που ξοδεύουν.

«Επιπλέον, τόνισε, έχουμε σκληρό ανταγωνισμό από χώρες όπως η Τουρκία,η Κροατία, χώρες της βόρειας Αφρικής αλλά και την Αλβανία που έχει μπει δυναμικά στον τουρισμό.

«Ισχύει ότι έχουμε πολύ υψηλές τιμές,το λέω και ο ίδιος στους συναδέλφους μου» επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης Νίκος Χαλκιαδάκης, προσθέτωντας πάντως ότι δεν μπορείς να υποδείξεις σε κάποιον την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ