ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Φεύγουν οι Πασπάτης - Βάρδας και μια σημαντική επέμβαση μένει «ορφανή» στα δημόσια νοσοκομεία

0

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε λοιπόν, όπως είχαμε γράψει προ καιρού, και ο Γρηγόρης Πασπάτης, διευθυντής της γαστρεντερολογικής κλινικής του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου, έφυγε οριστικά από το δημόσιο νοσοκομείο, που τόσο πιστά υπηρέτησε, μετά από 35 χρόνια!

Μαζί του σε αυτήν την έξοδο προς τον ιδιωτικό τομέα τον ακολουθεί και ο στενός του συνεργάτης Μανώλης Βάρδας κι εδώ τώρα προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα!

Οι δυο άξιοι γιατροί εκτελούσαν για χρόνια στο Βενιζέλειο  μια ειδική ενδοσκοπική επέμβαση στα χοληφόρα αγγεία που συχνά χρειάζεται και σε επείγουσα βάση, και το πιο σημαντικό είναι πως το δίδυμο αυτό εκτελούσε το 80% των επεμβάσεων αυτών στην Κρήτη!

Το υπόλοιπο 20% εκτελείται από το ΠΑΓΝΗ που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της εξειδικευμένης επέμβασης και το κενό είναι μεγάλο. Διότι προφανώς και ουδείς αναντικατάστατος και αφού οι δυο γιατροί επέλεξαν να μετακινηθούν στον ιδιωτικό τομέα καλώς έπραξαν, ωστόσο τι γίνεται με τους εκατοντάδες ασθενείς που μένουν πλέον ακάλυπτοι;

Ποια μέριμνα υπάρχει από το Υπουργείο Υγείας, την ΥΠΕ Κρήτης, το ίδιο το Νοσοκομείο απέναντι σε αυτή τη «μαύρη τρύπα» του συστήματος ;

Κάνουν κάτι για μα μεριμνήσουν ώστε να καλυφθεί έστω και εμβαλωματικά το πρόβλημα ή αφήνουν τους ασθενείς στην τύχη τους; Μα ακόμα και το ιδιωτικό Νοσοκομείο αλλά και οι δυο επιφανείς γιατροί δεν θα πρέπει να δώσουν μια λύση απέναντι σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα που όπως μας εξηγούσαν εργαζόμενοι του συγκεκριμένου τομέα στο Βενιζέλειο είναι αδύνατο να το συλλάβουμε, μόνο εκείνοι κατανοούν πλήρως τι σημαίνει αυτό το τεράστιο κενό!

Έστω και τώρα, λοιπόν, έστω και στο και πέντε, ας σκύψουν πάνω από το σοβαρό αυτό πρόβλημα, όλοι οι παράγοντες του προβλήματος και ας δώσουν μια λύση έστω και προσωρινά, καθώς η ευθύνη απέναντι στους αγωνιούντες ασθενείς είναι πολύ μεγάλη!

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ