ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Έως 1.200 άτομα την ημέρα θα μπορούν να επισκέπτονται το φαράγγι της Σαμαριάς

0

Αναδιαμορφώθηκε στα 1.200 άτομα το μέγιστο όριο στο πλήθος των επισκεπτών στο φαράγγι της Σαμαριάς, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ

Εξάλλου, την Τετάρτη το φαράγγι θα είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες και από τις δύο εισόδους. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

"Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι από αύριο Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς θα είναι προσβάσιμος για τους επισκέπτες για όλο το μήκος της διαδρομής και από τις δύο εισόδους.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται και αναδιαμορφώνεται το μέτρο του μέγιστου αριθμού επισκεπτών εντός του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, στα 1.200 άτομα/ημέρα. Για την αποφυγή καθυστερήσεων ή και ακυρώσεων, οι επισκέπτες οργανωμένων groups θα εισέρχονται αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο (https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού, η κίνηση των επισκεπτών στο φαράγγι της Σαμαριάς μπορεί να ρυθμιστεί (απαγορευθεί ή περιοριστεί) εκτάκτως, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατόπιν λήψης σχετικών ενημερώσεων. Τυχόν έκτακτες ρυθμίσεις θα ανακοινώνονται μέσω δελτίων τύπου".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ