ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Απεργιακή κινητοποίηση ξενοδοχοϋπαλλήλων στο αεροδρόμιο Χανίων

0

 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Ρεθύμνου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων, συμμετέχουν στην 24ώρη Απεργία στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού στις 23 Οκτωβρίου 2024 που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας.

Από το 2018 έχουμε κάνει προμετωπίδα τον αγώνα μας για επαναφορά του επιδόματος ανεργίας, ώστε να μπορούν οι εποχικά εργαζόμενοι συνάδελφοι μας να επιβιώσουν τους χειμερινούς μήνες και παράλληλα το μέτρο αυτό να λειτουργήσει ως κίνητρο για την επάνοδο των εργαζομένων στον κλάδο.

Παρόλες τις υποσχέσεις των εκάστοτε Υπουργών Εργασίας αυτά τα 6 χρόνια και παρά τις προτάσεις και τις θέσεις μας, η Υπουργός Εργασίας κα Κεραμέως όπως και οι προκάτοχοί της, δηλώνει πως αυτή τη στιγμή ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !

Η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εργασίας αθέτησε τη δέσμευσή της για ρύθμιση ή λύση στο πρόβλημα για το επίδομα ανεργίας.

Προφανώς δεν νομιμοποιούνται να επικαλεστούν έλλειψη Δημοσιονομικού κενού με τουλάχιστον 20δις κέρδη από την σεζόν που τελειώνει, αλλά και με πρωτογενές πλεόνασμα 7δις που η ίδια η Κυβέρνηση ανακοίνωσε.

Δυστυχώς Κυβέρνηση και Ξενοδόχοι εμμένουν να μας καταδικάζουν σε ένα αρρύθμιστο εργασιακό περιβάλλον, με τους εργοδότες να αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

-Επιμένουμε και απαιτούμε αξιοπρεπή διαβίωση όλους τους μήνες για τους εποχικούς εργαζόμενους.

-Επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα.

-Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αξιοπρεπείς αποδοχές, πενθήμερο-οκτάωρο ώστε να υπάρξουν επιτέλους ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις.

-Επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία.

-Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

-Επαναφορά των ΒΑΕ στις ειδικότητες που απεντάχθηκαν από αυτές.

-Δημιουργία Σχολών Τουριστικής εκπαίδευσης.

-Στελέχωση ελεγκτικών μηχανισμών.

-Μέτωπο κατά της ακρίβειας.

Καλούμε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, καθώς και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και όλους τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού να απεργήσουν και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 στο Αεροδρόμιο Χανίων. Για τη μετακίνηση των συναδέλφων από το Ρέθυμνο, θα υπάρχουν δωρεάν λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου προς το αεροδρόμιο Χανίων στις 9:30 π.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου καθημερινά εκτός Σ/Κ μέχρι την Δευτέρα 21/10/2024 στις 3 το μεσημέρι και στο τηλέφωνο του Σωματείου 2831024080.

Κλιμακώνουμε την κινητοποίηση μας στην μαζική Πανελλαδική –Πανεργατική Απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ στις 20 Νοεμβρίου 2024.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 11 π.μ.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10/2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 9:30 π.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ Σ/Κ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/10/2024 ΣΤΙΣ 3 μ.μ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  2831024080.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ