ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Απροκάλυπτη η στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης από την περιφερειακή αρχή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

0

 Πάσχισε, για άλλη μία φορά,  η περιφερειακή αρχή   προκειμένου  να τιμήσει τη θέση που έχει ήδη -επαξίως- εξασφαλίσει μεταξύ των πρόθυμων υποστηρικτών της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στο περιφερειακό συμβούλιο στις 24 Οκτώβρη, οι συγκάτοικοι  στη διοίκηση της περιφέρειας Κρήτης, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ,  αποδείχθηκαν οι καλύτεροι υπερασπιστές της εμπορευματοποίησης της Υγείας κι όχι της δημόσιας δωρεάν Υγείας, των αγώνων των υγειονομικών και του λαού. Υπερασπιστές των απολύσεων και της εργασιακής ομηρίας κι όχι της μόνιμης και σταθερής δουλειάς των εργαζόμενων  στην Περιφέρεια. Υπερασπιστές των εφοπλιστών και όχι των εργαζόμενων, των ναυτεργατών. Συγκεκριμένα :

Απορρίφθηκε το κείμενο  που είχαν καταθέσει, για συζήτηση στο Περιφερειακό  Συμβούλιο, τα υγειονομικά σωματεία της Κρήτης. Η  περιφερειακή αρχή δεν δέχτηκε να ψηφίσει υπέρ του πλαισίου αιτημάτων των υγειονομικών σωματείων της Κρήτης, για τα προβλήματα των νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ και τις επιπτώσεις που έχει στους ασθενείς η πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας. Δεν δέχτηκε  να στηρίξει το παγκρήτιο συλλαλητήριο για την Υγεία, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοέμβρη στο Ηράκλειο. 

 Άλλωστε άλλους καημούς έχει η  περιφερειακή αρχή και δεν τους κρύβει. Είναι απασχολημένη μαζί με την  κυβέρνηση,  μαζί με τους επιχειρηματίες της Υγείας και τους μεγαλοξενοδόχους να  προωθεί  τον «ιατρικό τουρισμό», τις επιδιώξεις των ξενοδόχων και των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία, για αξιοποίηση και δημόσιων υποδομών για την εξασφάλιση της πελατείας τους, την ώρα που  οι δημόσιες μονάδες Υγείας βρίσκονται σε «κώμα». Να αναδεικνύεται, με κάθε τρόπο, ως  υπέρμαχος της παραπέρα εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Απορρίφθηκε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης για τους συμβασιούχους εργαζόμενους της περιφέρειας,  να δεσμευτεί με απόφασή του το  περιφερειακό συμβούλιο  ότι δε θα απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος και ότι διεκδικεί από την κυβέρνηση τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, για όλους τους ελαστικά εργαζόμενους στις υπηρεσίες της περιφέρειας, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που έχουν προσληφθεί.

Επιπλέον, η  παράταξη του περιφερειάρχη τάχθηκε υπέρ των εφοπλιστών και όχι των δίκαιων αιτημάτων  των απεργών  ναυτεργατών. Αιτήματα, τα οποία δεν αφορούν μόνο τους ναυτεργάτες, αλλά και όλο τον λαό που πλήττεται από την ίδια βάρβαρη επίθεση, για τα κέρδη του κεφαλαίου. Αφορούν την προστασία της  ζωής και της  ασφάλειας επιβατών και εργαζόμενων, την ασφαλή και φτηνή ακτοπλοϊκή σύνδεση, την ώρα, μάλιστα, που τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν φτάσει «στον ουρανό» για να μη θιγούν τα εφοπλιστικά κέρδη.

Εξαιτίας ακριβώς αυτής της πολιτικής για τα κέρδη των λίγων που υπερασπίζεται η περιφερειακή αρχή, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι βιοπαλαιστές αγρότες, ούτε οι αυτοαπασχολούµενοι, ούτε οι συνταξιούχοι μπορούν να επιβιώσουν.

Ενοχλήθηκε η περιφερειακή αρχή και από τη συμβολική διαμαρτυρία των φοιτητικών Συλλόγων για το πρόβλημα της στέγασης, οι οποίοι παρουσίαζαν με μια σκηνή πού οδηγούνται να μένουν φοιτητές, εκπαιδευτικοί και οι άλλοι εργαζόμενοι,  λόγω ακριβών ενοικίων, συνολικά της ακρίβειας.

Απέδειξε η περιφερειακή αρχή ότι επιδιώκει οι συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου  να είναι ξεκομμένες από τα πραγματικά προβλήματα του λαού μας  και να λειτουργεί,  όπως καθημερινά επιβεβαιώνει, σαν το μακρύ χέρι του κράτους σε τοπικό επίπεδο.

Είναι ξεκάθαρο ότι η  περιφερειακή αρχή  δείχνει την ανησυχία της  για τις λαϊκές αντιδράσεις, σύμφωνα με τον εχθρικό για τον  λαό ρόλο, στον οποίο είναι ταγμένη: να εφαρμόζει όλες τις αντιλαϊκές επιλογές της εκάστοτε κεντρικής κυβέρνησης. Κι αυτός ο εχθρικός ρόλος θα βαθαίνει, θα γίνεται ολοένα πιο αντιδραστικός, όσο πληθαίνουν οι λαϊκές αντιδράσεις για  τα   βάρβαρα μέτρα που κλιμακώνονται, για τα προβλήματα  που οξύνονται.

Κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για φράξουν το δρόμο  στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, για να ενσωματωθεί στα όρια του συστήματος η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση, για να  να εξωραΐζουν  ένα κράτος που είναι επιλεκτικά ανίκανο να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του λαού, που δεν φτιάχνει έργα υποδομής, γιατί τα θεωρεί κόστος.

Η περιφερειακή αρχή δείχνει την ανησυχία της και για τη στάση των εκλεγμένων του ΚΚΕ, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Αποκαλύπτει την ενόχλησή της  και καταφεύγει στον αντικομμουνισμό με «επιχειρήματα απελπισίας». 

Όσο για το αλισβερίσι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ  στην περιφερειακή αρχή,  κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα για τη συμφωνία τους στη στήριξη του  πλαισίου που εξυπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

  Όπως στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο είναι αυταπόδεικτη αυτή η στρατηγική σύμπλευση των αστικών πολιτικών κομμάτων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων του συστήματος (έστω κι αν αναγκάζονται -για ευνόητους λόγους- να τηρούν ορισμένα προσχήματα με την ψευτοαντιπαράθεση και να σερβίρουν σαν ξαναζεσταμένο πιάτο τις αυταπάτες για μια «άλλη», τάχα προοδευτική, διαχείριση),  στον χώρο της Τοπικής Διοίκησης η σύμπλευσή τους βγάζει μάτι. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Περιφέρεια Κρήτης στη διοίκηση είναι τώρα το ΠΑΣΟΚ  και η ΝΔ και  το 2019 ήταν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Όμως όσα και αν κάνουν, ο λαός καταλαβαίνει. Ετοιμάζει νέα απάντηση με την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 20 Νοεμβρίου,  παλεύοντας για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα, ενάντια στις συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά σφαγεία. Οι κομμουνιστές θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, από κάθε μετερίζι, για την επιτυχία της απεργίας και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ- ΒΡΥΣΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ