ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ ο πλουτισμός μέσω social media

0

Είναι δυνατόν να πλουτίζει κάποιος αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Φαίνεται πως είναι εφικτό και  μάλιστα χωρίς να πίπτει της νόμιμης φορολογίας.

Και επειδή τα φαινόμενα αυτά έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, συγκροτείται ειδικό ελεγκτικό τμήμα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με σκοπό τον εντοπισμό φοροδιαφυγής που διενεργείται μέσα από τα social media !

Στο μικροσκόπιο της φορολογικής Αρχής έχουν μπει επιχειρήσεις «φαντάσματα» που δραστηριοποιούνται μέσα από πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η  διαπίστωση ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα κρούσματα, ώθησε τη φορολογική Αρχή να στήσει ειδικό ελεγκτικό τμήμα για την αποκάλυψή τους. Σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς πρόκειται για εταιρείες φαντάσματα που δεν πληρώνουν φόρους με αποτέλεσμα να έχουν δελεαστικές τιμές.

Τα κρούσματα φοροδιαφυγής μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να «φυτρώνουν σαν μανιτάρια» ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία. Οι καταγγελίες είναι πολλές και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ