ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

To πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών της Παναγίας Αντιφωνητρίας στα Μυριοκέφαλα

0

Την 7η και 8η Σεπτεμβρίου 2024, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει «το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας», πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Μοναστηριακός Ναός της Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων, τον οποίο ανήγειρε, στις απαρχές του 11ου αιώνα, η μεγάλη μορφή της Αγιοτόκου Κρήτης μας, ο Όσιος πατήρ ημών Ιωάννης ο Ξένος, όπου και φυλάσσεται ως πανίερο θησαύρισμα της Τοπικής μας Εκκλησίας η περίπυστη Ιερά Εικόνα της Παναγίας Αντιφωνητρίας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Γενεθλίου της Θεοτόκου Μυριοκεφάλων Σας προσκαλεί στην Ιερά Πανήγυρι της Παναγίας μας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Σάββατον  7 Σεπτεμβρίου 2024

7:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ.κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

10:00 μ.μ.: Ιερά Παράκλησις Παναγίας Αντιφωνητρίας.

Κυριακή  8 Σεπτεμβρίου 2024

7:00 π.μ.: Όρθρος και Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ.κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. ΑΝΔΡΕΟΥ και του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών, Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ.

10:30 π.μ.: Λιτάνευσις της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αντιφωνητρίας, με την συνοδείαν Στρατιωτικού Αγήματος και της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

7:00 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις Παναγίας Αντιφωνητρίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ