ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβληματισμός στις επιχειρήσεις για το ρεύμα - Έχουν 100.000 απλήρωτους λογαριασμούς

0

Περισσότεροι από 100.000 λογαριασμοί ρεύματος επιχειρήσεων παραμένουν απλήρωτοι και ακολουθείται η διαδικασία των δόσεων για να ρυθμιστούν τα χρέη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος ΕΕΑ αναφέρθηκε στην επιβάρυνση που υφίστανται οι επιχειρήσεις λόγω του ενεργειακού κόστους και τόνισε ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, καθώς δεν υπάρχει κρατική επιδότηση.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ξεπέρασε το 30% από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, λόγω της υψηλής κατανάλωσης και οι ιδιαίτερα ενεργοβόρες επιχειρήσεις, έλαβαν πολύ «φουσκωμένους» λογαριασμούς.

Όπως εξηγεί, περισσότεροι από 100.000 λογαριασμοί δεν έχουν πληρωθεί στις εταιρείες ενέργειας και ακολουθείται η διαδικασία των δόσεων για να μπορέσουν να ρυθμιστούν τα χρέη από την επιχειρηματική κοινότητα.

Υπενθυμίζεται πως τα επαγγελματικά τιμολόγια και οι επιχειρήσεις παρέμειναν «εκτός» των κρατικών επιδοτήσεων που δόθηκαν φέτος το καλοκαίρι, όταν το κόστος του ρεύματος εκτοξεύθηκε στην χονδρική αγορά στα 135/MWh τον Ιούλιο και στα 124/MWh τον Αύγουστο.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ