ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα αλουμίνια στην Λότζια - Καταγγέλλουν και οι αρχιτέκτονες

0

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ρεθύμνου, στην οποία αναφέρει τα εξής: 

"Δεδομένης της παραποίησης του ενετικού μνημείου της Loggia Ρεθύμνου από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.), ο οποίος φέρεται να μελέτησε και να τοποθέτησε στα ανοίγματα του μνημείου κουφώματα αλουμινίου κατά παράβαση του Π.Δ. για την προστασία της Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για το αν για τη μελέτη αυτή εξασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τους αρμόδιου φορείς και αν εκδόθηκε η απαραίτητη άδεια πριν από την έναρξη των εργασιών.

Επίσης θεωρεί απαράδεκτο ότι:

  1. Ο αρχαιολογικός νόμος και το Π.Δ. για το ιστορικό κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου ισχύει μόνο για τους πολίτες και όχι για το ίδιο το κράτος.
  2. Η μελέτη που φέρεται να έχει εκπονήσει ο Ο.Δ.Α.Π. δεν υποβλήθηκε ποτέ στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Ρεθύμνου καθώς οποιαδήποτε έγκριση αρχαιολογικής υπηρεσίας δεν αντικαθιστά την υποχρέωση αυτή.
  3. Η παραβατικότητα που απορρέει από αυτή την πράξη, εκτός ότι οδήγησε στην καταστροφή του μνημείου, δίνει άλλοθι για τη διάχυση της παραβατικότητας αυτής στους πολίτες.

Ζητάμε την άμεση αποξήλωση των κουφωμάτων αλουμινίου από το διατηρητέο μνημείο και την εκπόνηση νέας μελέτης η οποία θα ακολουθεί την νόμιμη διαδικασία".

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ