ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου: Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού

0

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού για τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ρεθύμνου και την αρωγή της Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και όλων των Δήμων της Π.Ε. Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 157 χρόνια από την Αρκαδική Εθελοθυσία. Οι γρίφοι αντλούσαν τη θεματική τους από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, αλλά και από τη ζωή και το μαρτύριο των Τεσσάρων Νεομαρτύρων, με αφορμή τα 200 χρόνια που συμπληρώνονται το 2024 από τον θάνατό τους.
Το παιχνίδι για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είχε τον τίτλο «Αναζητώντας το χαμένο θησαυρό του Πέσκου» και την επιμέλεια των γρίφων είχαν οι εκπαιδευτικοί Περάκη Μαρία, Τσιακαλίδου Χριστίνα, Τσιμπούκα Αργυρώ, Δουβλέκα Φωτεινή, Τσιλεδάκη Μαρκέλλα και Μπενάκης Ανδρέας. Για τη Δευτεροβάθμια είχε τίτλο «Πίστις και Πατρίς» και την επιμέλεια των γρίφων είχαν οι εκπαιδευτικοί Ηλίας Πίτερης, Νάνσυ Πανηγυράκη, Πέτρος Χατζηελανίδης και Φώτης Παπαδόπουλος.
Την ηλεκτρονική υποστήριξη της πλατφόρμας του παιχνιδιού και για τις 2 βαθμίδες είχε ο εκπαιδευτικός Μανόλης Μεταξάκης.
Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πήραν μέρος στο παιχνίδι 374 μαθητές από 16 Σχολεία του νομού, χωρισμένοι σε 22 ομάδες. Την πρώτη θέση κατέλαβαν οι ομάδες «Τα 20 Μπαρούτια» και «Αρκαδονίκητοι» του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι ομάδες «Ρουσσο-Γιαμπουδάκηδες» και «Μελετητές της Ιστορίας» του Δημοτικού Σχολείου Ρουσσοσπιτίου και την τρίτη θέση πήρε η ομάδα «Παχλαδομανώλης» του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου.
Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έλαβαν μέρος στο παιχνίδι 329 μαθητές από 13 Σχολεία του νομού, χωρισμένοι σε 15 ομάδες. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα «ΠρωτΑγωνιστές» του 1ου ΓΕΛ Ρεθύμνου, στη δεύτερη θέση τερμάτισε η ομάδα «Χορδές, πλήκτρα και δοξάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια» του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, και την τρίτη θέση πήρε η ομάδα «Ιχνηλάτες του 2ου» του 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνου.
Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα καθώς και όλα τα Κυνήγια Θησαυρού που έχουν πραγματοποιηθεί για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου στη διεύθυνση https://arkadi.didereth.gr και στη σελίδα του facebook:
https://www.facebook.com/arkadi.didereth.gr.
Η απονομή στους διακριθέντες θα γίνει σε τιμητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.
Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές του παιχνιδιού καθώς και στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων όλου του Νομού Ρεθύμνου που συμμετείχαν.
Το γενικό συντονισμό του παιχνιδιού είχε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ