ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Το μήνυμα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών από την Εθελοντική Ομάδα Γυναικών Αρμένων

0

To 1991, η 25η Νοεμβρίου καθιερώνεται ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχει υποστεί σωματική ή/ και σεξουαλική κακοποίηση.

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια παγκόσμια πανδημία.  Είναι μια ηθική προσβολή για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια, ένα σημάδι ντροπής για όλες μας τις κοινωνίες και ένα σημαντικό εμπόδιο για μια συνεκτική, ισότιμη και αειφόρο ανάπτυξη.  Στον πυρήνα της, η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι η εκδήλωση μιας βαθιάς έλλειψης σεβασμού – μιας αποτυχίας των ανδρών να αναγνωρίσουν την εγγενή ισότητα και αξιοπρέπεια των γυναικών.  Πρόκειται για ένα ζήτημα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η βία μπορεί να λάβει πολλές μορφές – από εγχώριες επιθέσεις έως την εμπορία ανθρώπων, από την σεξουαλική βία σε εμπόλεμες ζώνες μέχρι τον γάμο παιδιών, ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων και γυναικοκτονία.  Βλάπτει το άτομο και έχει σοβαρές συνέπειες για τις οικογένειες και την κοινωνία. Πρόκειται επίσης για ένα πολιτικό ζήτημα. Η βία κατά των γυναικών συνδέεται με ευρύτερα θέματα εξουσίας και ελέγχου στις κοινωνίες μας.  Ζούμε σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από άνδρες. Οι γυναίκες γίνονται ευάλωτες στη βία μέσω των πολλαπλών τρόπων με τους οποίους τις κρατάμε άνισες.

Στα πλαίσια της Διεθνής Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που καθιερώθηκε η 25η Νοεμβρίου η Εθελοντική Ομάδα Γυναικών Αρμένων στο Ρέθυμνο περνάει το μήνυμα με μία ρεαλιστική φωτογράφιση για τις ανάγκες της ημέρας αυτής. Τον συντονισμό της όλης προσπάθειας είχε η Ειρήνη Χατζάκη, την σκηνοθεσία ανέλαβε η Ελένη Βαονάκη, ενώ το εκπληκτικό μακιγιάζ / special effect ήταν της Μαρίας Μαρκίδη. Φωτογραφίες Mike Childs.

Στη φωτογράφιση συμμετείχαν οι :

Ελένη Βαονάκη
Ελένη Σηφάκη
Μαρία Μαρκίδη
Dill Childs
Λία Παπαδάκη
Κωνσταντίνα Διαλεκτού
Ελένη Μαυριγιαννάκη
Δέσποινα Κολυμπάρι
Νεκταρία Λουτριανάκη
Ειρήνη Μαρκίδη
Μαρία Σαρχώση
Δόξα Δακανάλη
Ελένη Μαρινάκη
Αριστέα Σταυρουλιδακη
Πόπη Φραγκιαδάκη
Αναστασία Μαρκουλάκη
Γιώτα Σο’ι’μπερ
Claudia Μπενέκου
Κατερίνα Βάβα
Ειρήνη Χατζάκη

 

bestmagazine

Οι φωτογραφίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ