ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηχοανθός: ένα μοναδικό τριήμερο πολιτισμού στο Χρομοναστήρι Ρεθύμνου

0

Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από την καλλιτεχνική, μη κερδοσκοπική εταιρεία ΗΧΟΑΝΘΟΣ ΑΜΚΕ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρωμοναστηρίου, την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου.

Ήταν μια μοναδική, εναλλακτική και ιδιαίτερη φεστιβαλική διοργάνωση με επίκεντρο την μουσική και την φιλοξενία σημαντικών καλλιτεχνών που έδωσαν στο κοινό του Ρεθύμνου μια αξέχαστη ποιοτική πολιτιστική εμπειρία.

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων το κοινό απόλαυσε το VLASTOS QUINTET που αποτελείται από τους Δημήτρη Σγουρό: Λύρα / Τραγούδι, Δημήτρη Σιδερή: Λαούτο / Τραγούδι, Στέλιο Συκάκη: Λαούτο, Γιάννς Παπατζανή: Κρουστά / Τραγούδι και Ανδρέα Παραγιουδάκη: Πιάνο / Κιθάρα / Μαντολίνο.

Την δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αιωρούμενης έκθεσης ζωγραφικής της ελβετίδας καλλιτέχνιδος Lucie Schaeren και ακολούθησε μουσικός περίπατος με 4 σταθμούς: Σταθμός 1: Φάνης Καρούσσος: Σαντούρι / Τραγούδι & Ανθή Φουρκή: Κρουστά. Σταθμός 2: Μιχάλης Σταυρακάκης: Μαντολίνο / Τραγούδι, Μιχάλης Κονταξάκης: Μαντολίνο και Χάρης Μπάκας: Κρουστά. Σταθμός 3: Γυναικείο φωνητικό σύνολο LALITOUPLI με τις Ευτυχία Τσουκαλά, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Κλαίρη Κουντούρη και Αλίκη Τσαλακάκη. Σταθμός 4: στην αυλή πολεμικού μουσείου Χρωμοναστηρίου με τη Σοφία Λαμπροπούλου στο Κανονάκι.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα περιελάμβανε την εκδήλωση TERRACOTTA PROJECT & μουσικά ταξίδεψαν το κοινό η Κρίστη Στασσινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης. Συμμετείχαν οι μουσικοί Γιάννης Πολυχρονάκης: Κοντραμπάσο, Γιάννης Παπατζανής: Κρουστά, Ανδρέας Παραγιουδάκης: Πιάνο / Μαντολίνο / Λαούτο, Κρίστη Στασσινοπούλου: Τραγούδι και Στάθης Καλυβιώτης: Λαούτο / Ηλ. Μουσική.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν Σεμινάρια Πειραματικού  χορωδιακού  τραγουδιού με τον Ανδρέα Παραγιουδάκη, κρουστών με την Ανθή Φουρκή και παραδοσιακών χορών της Κρήτης με τον Μανώλη Καπαρό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΑΚΗΣ / ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ