ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Μηνύματα αισιοδοξίας και ευχές από τους εκπροσώπους των Αρχών για την επέτειος της Αρκαδικής Εθελοθυσίας

0

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, δήλωσε τα εξής: «Με ευγνωμοσύνης τιμήσαμε και φέτος την Εθελοθυσία του Αρκαδίου. Τα μηνύματα είναι επίκαιρα μέχρι σήμερα, ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους προκειμένου να διατηρήσουν την ακεραιότητα της πατρίδας, να πολεμήσουν για την ελευθερία, την ειρήνη και τα δίκαια της Ελλάδας. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και όσους εορτάζουν σήμερα».  

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Μανώλης Χνάρης έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας: «Τιμούμε το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, τη σημαντικότερη πράξη αντίστασης των Κρητών απέναντι στην Οθωμανική κυριαρχία. Μία πράξη, που έγινε παντού γνωστή και συγκίνησε όλη την Ευρώπη. Το μήνυμά της είναι διαχρονικό ως σήμερα και συμβολίζει ότι μπορούμε όλοι μαζί να αποκτήσουμε υψηλά ιδανικά, με αγώνα και αίμα πολλές φορές, όπως είναι η ελευθερία, η δημοκρατία, η ευημερία και η πατρίδα. Χρόνια πολλά σε όλους», έστειλε το μήνυμα.

«157 χρόνια μετά η θυσία των αγωνιστών του Αρκαδίου αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα. Με την αυτοθυσία τους να αγωνιστούν για την ελευθερία. Τιμή και δόξα σε όλους τους ήρωες», είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή έστειλε τις ευχές τις λέγοντας: «Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά στο Ρέθυμνο. Σήμερα είναι μία μεγάλη γιορτή, θρησκευτική και ειδικά για το Ρέθυμνο είναι μεγάλο το γεγονός που τιμούμε. Πάνω από 900 άνθρωποι στο Αρκάδι, ελάχιστοι οπλισμένοι, υπεράσπισαν την πατρίδα, την ελευθερία, την θρησκεία και έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδας. Τιμή και δόξα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους για ελευθερία και δημοκρατία».

Τέλος ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης δήλωσε: «Τιμούμε και φέτος το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου. Μία επέτειος – σύμβολο, που σφράγισε και την ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας. Η εθελοθυσία των ανθρώπων αυτών ήταν μία πράξη αυτοθυσίας και συγχρόνως ένας φάρος για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες που δεν πρέπει να δειλιάζουμε και να είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε ακόμα και τη ζωή μας, προκειμένου να υπερασπιστούμε τις αξίες, τα ιδανικά, την αξιοπρέπεια μας και την πατρίδα μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος την ημέρα της γιορτής της Αεροπορίας μας τίμησε και η Αεροπορία με την διέλευση δύο μιράζ πάνω από το χώρο της παρελάσεως».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΑΚΗΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ