ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρωτοβουλία στήριξης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου από ξενοδόχους εμπόρους και εστιάτορες

0

Πρωτοβουλία αναλαμβάνουν φορείς του Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και τους άλλους υγειονομικούς φορείς, προκειμένου να στηριχθούν οι γιατροί οι οποίοι έρχονται να υπηρετήσουν στο Νοσοκομείο και γενικότερα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που πλήττεται από την έλλειψη προσωπικού.

Ειδικότερα, με αφορμή το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώθηκε πριν από ένα μήνα περίπου στο Ρέθυμνο για τη στήριξη του Νοσοκομείου, ξεκίνησε η συζήτηση η οποία πλέον βρίσκεται σε στάδιο της επεξεργασίας και τα αποτελέσματα αναμένεται ν ανακοινωθούν σύντομα. 

Έτσι σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, ο Σύλλογος Ξενοδόχων, το Σωματείο Εστίασης και ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνουν πρωτοβουλία προκειμένου να βοηθήσουν από την πλευρά τους, ώστε σε πρώτη φάση να δοθούν περισσότερα κίνητρα σε ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς προκειμένου το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου να γίνει «ελκυστικότερο» και να μην καταλήγουν να βγαίνουν άγονοι οι διαγωνισμοί.

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων προσανατολίζεται στην επιδότηση του ενοικίου των γιατρών, ενώ για το πρώτο διάστημα μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη κατοικία για κάθε γιατρό, αναλαμβάνει τη φιλοξενία του. Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εστίασης προσανατολίζεται τόσο σ’ ένα ποσοστό έκπτωσης όσο και σε σταθερή οικονομική βοήθεια από ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης της πόλης μας.   

Ποσοστό έκπτωσης για τις αγορές των γιατρών σε όλα τα είδη θα προσφέρει και ο Εμπορικός Σύλλογος προκειμένου το Ρέθυμνο για τους νέους γιατρούς να φαντάζει ελκυστικότερο.  

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μπάμπης Μπιλιράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε συνάντηση που έγινε πριν από την ημέρα του συλλαλητηρίου, είχαμε κάνει μία επαφή όλοι οι παραγωγικοί φορείς του Ρεθύμνου, την οποία συντόνιζε ο Δήμος και ο Ιατρικός Σύλλογος. Εκεί, είπαμε τότε ότι πέρα από τη φωνή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το θέμα της Δημόσιας Υγείας και της σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου μας, πρέπει να κάνουμε κάτι και εμείς για να εξομαλύνουμε λίγο την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Και πρόσθεσε: «Αποφασίσαμε λοιπόν εμείς ως Σύλλογος Ξενοδόχων δύο πράγματα. Το ένα είναι να επιδοτήσουμε τους εκπαιδευόμενους γιατρούς, δηλαδή, το ενοίκιο των εκπαιδευομένων γιατρών για τον πρώτο χρόνο διαμονής τους στο Ρέθυμνο με ένα χρηματικό ποσό κάθε μήνα, αλλά και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους γιατρούς που ανταποκρίνονται στους διαγωνισμούς για το πρώτο μικρό χρονικό διάστημα με δωρεάν φιλοξενία, μέχρι να βρουν σπίτι».

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κα Αθηνά Τσικιντίκου, τόνισε ότι για την πρωτοβουλία αυτή ο Εμπορικός Σύλλογος δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη. «Από τη στιγμή που τέθηκε το πρόβλημα επιβίωσης του Νοσοκομείου μπήκαμε άμεσα στη διαδικασία για το τί μπορεί ο Εμπορικός Σύλλογος να παρέχει. Ήδη έχουμε μιλήσει με συναδέλφους κι έχουμε ζητήσει ένα, κατά κάποιο τρόπο είδος έκπτωσης, από τα σούπερ-μάρκετ της πόλης ώστε να δοθεί η δυνατότητα οι άνθρωποι που θα έρθουν -οι 8 ή 9 γιατροί- να επισκεφτούν ένα σούπερ-μάρκετ με καλύτερες προϋποθέσεις. Οπότε νομίζω ότι αυτό από μόνο του είναι θετικό και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Ωστόσο, επειδή θα είναι για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να είναι βιώσιμο, ώστε να βοηθηθούν οι άνθρωποι που θα έρθουν και να βοηθήσουν και τους πολίτες του Ρεθύμνου.»

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής, Χάρης Αυγουστάκης υπογράμμισε ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους συναδέλφους του σε αυτή την πρωτοβουλία. «Προσπαθούμε και εμείς να βάλουμε το λιθαράκι μας. Πρόκειται για όλες τις κατηγορίες των καταστημάτων είτε αφορά εστίαση είτε αφορά καφέ, ενδεχομένως και αναψυχή. Η εστίαση αποφάσισε να δώσει μία έκπτωση σε όλους τους καινούριους γιατρούς που έρχονται εδώ, τους ειδικευόμενους και τους αγροτικούς, της τάξεως του 15%, σε πολλά καταστήματα, που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον. Ωστόσο, υπάρχει και η περίπτωση να δοθεί και μία σταθερή οικονομική βοήθεια από κάποιους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης της πόλης μας. Κλείνοντας ο κ. Αυγουστάκης σημείωσε: «Οι ευθύνες δεν θα έπρεπε να είναι στα δικά μας τα χέρια, έπρεπε άλλοι να αποφασίσουν πως θα κάνουν ελκυστικότερη την προσέλευση των ειδικευομένων και των αγροτικών γιατρών. Αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε οι κάτοικοι της πόλης, εμείς τη ζούμε, εμείς τη διαχειριζόμαστε. Πρέπει να πάρουμε ένα κομμάτι της ευθύνης για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στη μεγάλη ανάγκη που έχει ο κόσμος για ένα καλύτερο Νοσοκομείο.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ