ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Φράγμα Πλατύ: Τα χρόνια πέρασαν και οι συνθήκες άλλαξαν...

0

Με αφορμή τις ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προέρχονται από την περιοχή του Πετροχωρίου Αμαρίου και σχετίζονται με τις σχεδιαζόμενες τιμές απαλλοτριώσεων για το φράγμα του Πλατύ ποταμού, θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται.

Και αυτό γιατί όταν πριν αρκετά χρόνια ξεκίνησε αυτή η συζήτηση και έγινε σταδιακά ο σχεδιασμός της κατασκευής των έργων, οι εκτιμήσεις εκείνης της εποχής για τις αποζημιώσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις τιμές της γης που έχουν διαμορφωθεί με τα σημερινά δεδομένα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους επαΐοντες, ότι η γη, στην οποία θα κατασκευαστεί το φράγμα, σήμερα είναι αρδεύσιμη από την λιμνοδεξαμενή Βυζαρίου, είναι παραγωγική, εύφορη και οικονομικά αποδοτική στους ιδιοκτήτες. Δεν είναι ξερότοπος όπως ενδεχομένως θεωρούν κάποιοι έχοντας στο νου τους άλλες εποχές. Επίσης, η διαμόρφωση της τιμής του ελαιολάδου σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τις τιμές εκτίμησης της εποχής εκείνης καθώς έχει τριπλασιαστεί. Και η κύρια καλλιέργεια εκεί είναι η ελιά άρα μπορεί κάποιος να εκτιμήσει την έκταση της οικονομικής ζημιάς που απειλεί τους κατόχους των εκτάσεων που θα απαλλοτριωθούν.

Θεωρούμε δίκαιο να εξεταστούν εκ νέου οι τιμές για τις απαλλοτριώσεις και να εισακουστούν οι Ιδιοκτήτες γης  προς απαλλοτρίωση που όχι μόνο χάνουν χωρίς την θέληση τους τα χωράφια τους αλλά ουσιαστικά απειλούνται με οικονομική πτώχευση. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ